O elevă din Maramureş şi-a rupt un dinte în cornul primit la şcoală

 

O elevă din Maramureş şi-a rupt un dinte în cornul primit la şcoală! S-a întâmplat în pauză, când fetiţa din clasa pregătitoare a vrut să-şi potolească foamea.

 

Cornurile au sosit de dimineaţă, dar sunt vechi de-o săptămână, susţin chiar reprezentanţii şcolii. Niciun copil nu s-a putut atinge de ele. Ministrul Educaţiei spune că e vina autorităţilor locale, deşi tot el susţinea luna trecută că a regândit programul Cornul şi Laptele. 

Ce încearcă să demonstreze primarul din Cavnic, a simţit deja pe pielea ei o fetiţă de la Colegiul Pintea Viteazul. Şi-a rupt dintele în coaja cornului primit la şcoală.

Cornuri tari ca piatra au primit toţi elevii de aici. Sunt vechi de câteva zile, recunosc şi reprezentanţii şcolii.

Incidentul a ajuns şi la urechile ministrului Educaţiei, Liviu Pop, originar şi el din Maramureş. În timp ce copiii din Cavnic se luptau cu cornul, în Capitală, ministrul Educaţiei anunţa semnarea celui mai mare proiect pentru formarea cadrelor didactice din toată ţara. Cu un cost de 42 de milioane de euro, din bani europeni. Profesorii din România merită salarii mai mari, condiţii de muncă mai bune, statut social putin mai bun, din toate cate putin.

Ca să reuşească să înţeleagă nevoile elevului digital, profesorii vor începe cursurile de anul viitor şi vor primi şi o subvenţie de 600 de lei lunar.

55 de mii de profesori vor fi formaţi în următorii patru ani ca să fie pregatiti să lucreze după noile programe şcolare.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe