Antena Căutare

Premieră în justiția românească! O familie din Alba a reușit să oprească construcția Autostrăzii Sebeș-Turda

O familie din Alba, a cărei locuință se afla la doar câțiva metri de Autostrada Sebeș-Turda, a obținut în instanță suspendarea lucrărilor.

Premieră în justiția românească! O familie din Alba a reușit să oprească construcția Autostrăzii Sebeș-Turda
Autostrada Sebeș-Turda | alba24.ro

Pentru familia Lăncrănjan, Autostrada Sebeș-Turda este un coșmar. Locuința familiei se află la doar câțiva metri de șantier, iar zgomotul utilajelor este insuportabil. Oamenii au înaintat mai multe sesizări către autoritățile statului, însă nu au primit niciun răspuns. Așa că au apelat la justiție.

Luni, 11 noiembrie 2019, Tribunalul Alba a admis cererea de ordonanţa preşedinţială formulata de reclamanţi şi a obligat CNAIR şi firmele care construiesc lotul 1 al autostrăzii să suspende lucrările şi să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului, scrie Adevărul.

Cu toate că decizia instanței este definitivă, provizorie și executorie de îndată, fără o somație sau trecerea unui termen, famiia Lăncrănjan susține că lucrările nu s-au oprit.

În afara suspendării lucrărilor, reclamanții au mai obținut și daune materiale de 70.000 de euro și daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR și a Ministerului Finanțelor pentru „afectarea dreptului de proprietate și a vieții private”. Decizia în premieră a fost pronunțată la Tribunalul Alba, dar contestată de pârâți la Curtea de Apel.

De la începerea lucrărilor, viața familiei a devenit un calvar. Au ajuns să locuiască la doar câțiva metri de autostradă, sub un pod uriaș. Mai mult, sunt nevoiți să trăiască în zgomotul și praful utilajelor de construcții.

Ne vindem istoria bucată cu bucată! Două clădiri simbolice ale Bucureștiului au fost scoase la vânzare... Acești români riscă să se trezească cu poliția la ușă! Care sunt persoanele vizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x