Antena Căutare

O femeie din Germania a intrat în politică la 100 de ani. A obținut un mandat de consilier municipal

O femeie a reușit să intre în politică la vârsta de 100 de ani, Lisel Heise dorește să apere climatul și sănătatea publică. Fosta profesoară a ieșit la pensie acum 40 de ani și este pregătită să se afirme în domeniul politic.

O femeie a reușit să intre în politică la vârsta de 100 de ani, Lisel Heise dorește să apere climatul și sănătatea publică. Fosta profesoară a ieșit la pensie acum 40 de ani și este pregătită să se afirme în domeniul politic.

Lisel a obținut un mandat de consilier municipal în Kirchheimbolanden, un orăşel de aproape 8.000 de locuitori din landul Renania-Palatinat.

Decizia de a intra în politică a fost una spontană, după ce în momentul în care vorbind la microfon într-o reuniune publică i-a fost tăiat microfonul. Aceasta pleda pentru redeschiderea unei piscine.

„Când am început să iau cuvântul, unii nu voiau să mă asculte şi mi-au luat microfonul. Acum oameni din toată lumea vin să discute cu mine. Cine râde la sfârşit?“, spune bătrâna despre începuturile sale în politică într-un interviu.

Are patru copii și opt nepoți dar și un viitor mai bun pentru tinerii de mâine.Un sistem de sănătate publică eficient şi o climă mai curată îi pot ajuta, crede ea, fiind inspirată, în ceea ce priveşte lupta împotriva încălzirii globale, de mişcarea „Fridays for future“, lansată de adolescenta suedeză Greta Thunberg.

Când a fost întrebată despre președintele din America aceasta a afirmat că „Un lider politic trebuie să aibă viziune şi să gândească logic“.

Alexandra, fata ucisă la Caracal, a vorbit 20 de minute cu operatorii 112! Toate cele trei apeluri au fost în zadar! Nu ... Procurorul general: "Suspectul din cazul fetiţei dispărute la Caracal, cercetat deja de DIICOT într-un dosar de tra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x