Antena Căutare

„Nu duc handicapaţi cu maşina!”. O fetiță cu autism a fost dată afară dintr-un taxi, în București

O fetiță cu autism a fost dată afară dintr-un taxi, în București, șoferul motivând că „nu duce hndicapați cu mașina”. Tatăl copilei a povestit incidentul pe internet.

O fetiță cu autism a fost dată afară dintr-un taxi, în București, șoferul motivând că „nu duce hndicapați cu mașina”. Tatăl copilei a povestit incidentul pe internet.

Fetița cu autism, Catinca, a fost dată afară dintr-un taxi al companiei Meridian din București. Copila era însoțită de doi tutori la momentul incidentului.

„B-42-GMY, Meridian. Şoferul a dat-o jos din taxi pe Catinca (însoţită de doi tutori). Argumentul: nu duce handicapaţi cu maşina. Am reclamat”, a scris tatăl fetiței, Cătălin Rizea, pe platforma de socializare Facebook.

Tatăl fetiței cu autism dată afară din taxi a precizat că a fost contactat de un reprezentant din conducerea firmei Meridian care i-a spus că regretă incidentul și i-a dat asigurări că șoferul va fi sancționat.

„Cei din conducerea de la #taximeridian mi-au telefonat din nou. Am convingerea ca înţeleg foarte clar că ce s-a întâmplat este inacceptabil şi inuman. Vor lua o pozitie ca atare şi pe pagina lor de facebook. Apreciez şi multumesc. Vă mulţumesc tuturor pentru solidaritate. În numele Catincăi, pentru că ea nu o poate face singură”, a precizat tatăl copilei.

Directorul executiv al companiei Meridian Taxi a spus că se vor lua măsuri împotriva şoferului care a discriminat-o pe fetiţa cu autism.

„Meridian Taxi are în regulamentele interne politici foarte clare împotriva discriminării. Noi instruim periodic personalul în acest sens. Vom investiga foarte atent cazul din această dimineaţă şi vom decide măsurile care se iau. În cazuri de acest tip, măsura merge până la rezilierea contractului de colaborare sau de muncă, în cazul angajaţilor. Noi ne disociem categoric de comportamentul de discriminare. Mai mult, avem o maşină specială pentru persoanele care au dizabilităţi locomotorii şi se deplasează cu cadru sau cu cărucior, fiind nevoie doar să ne anunţe înainte”, a declarat, pentru adevarul.ro, directorul executiv Alexandru Stăiculescu.

O mamă și-a auzit bebelușul murind, la telefon, în timp ce dădaca o ignora: „N-am apucat să o aud spunându-mi „mamă”, da... O clinică privată din țară, implicată într-un scandal uriaș! Spitalul încasa bani pentru investigații și de la pacienți,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x