Antena Căutare

Doar în România se poate întâmpla așa ceva! O fetiță de 9 ani este trimisă în judecată de Casa de Asigurări de Sănătate. Ce acuzații i se aduc fetiței

O fetiță de 9 ani este trimisă în judecată de către Casa de Asigurări de Sănătate dintr-un motiv absurd. De ce este acuzată fetița

Situație fără precedent. O fetiță de 9 ani din Botoșani este dată în judecată de către Casa de Asigurări de Sănătate din Suceava din cauza unei datorii de 158 de lei pe care se presupune că o are de la vârsta de 3 ani.

Mama fetiței mărturisește că în perioada în care fetița figurează cu datorii la stat, aceasta a beneficiat de o internare gratuită și de un set de analize medicale gratuite realizate la o clinică privată.
Conducerea Casei de Asigurări susține că de vină pentru această problemă sunt părinții, care au declarat clinicii provate, că fetița nu a mai beneficiat de nicio altă analiză gratuită sau internare în spital.
Pentru că încercările Casei de Asigurări de Sănătate de a recupera suma pierdută au fost în zadar, suma analizelor făcute acum 6 ani la clinica privată a rămas ca datorie pe numele copilului, motiv pentru care, după 6 ani, fetița din Buzău în vârstă de 9 ani este chemată în instanță.
Directorul CJAS Suceava, Cristi Bleorțu, a declarat pentru Mediafax că ,,“În data de 12.09.2012 persoana asigurată s-a prezentat la laboratorul de analize medicale, în contract cu CAS Suceava, la care a efectuat analizele prescrise de către medicul de familie, analize decontate ulterior de instituția noastră. La data prezentării, aparținătorul persoanei asigurate a declarat, sub semnătură proprie, că în perioada de valabilitate a biletului de trimitere, adică de la data eliberării acestuia și până la data prezentării la laborator, pacienta nu a fost internată în spital. Din verificările efectuate de instituția noastră s-a constatat faptul că persoana asigurată a fost internată în spital în perioada de valabilitate a biletului. Prin urmare, declarația (...) nu coincide cu realitatea”.

CJAS a trimis două notificări la locuința fetiței pentru recuperarea sumei de 158 de lei, însă acesta nu a fost achitată, motiv pentru care s-a ajuns în instanță, pârâtă fiind chiar fetița.

”Conform procedurii juridice în vigoare, cererea introductivă se îndreaptă împotriva beneficiarului direct de servicii medicale, urmând ca în procedura regularizării cererii de chemare în judecată părinții, ca parte responsabilă, să se substituie în drepturi și în obligații minorului”, a spus directorul CJAS Suceava, Cristi Bleorțu.

Sicriul tinerei care a murit pe scenă a fost depus la capelă. Soțul e răspus de durere: ”La mine în brațe s-a întâmplat ... Un bărbat s-a aruncat de la etajul Spitalului Judeţean Craiova! Care a fost motivul din spatele gestului șocant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x