Antena Căutare

O fetita de patru ani a murit dupa ce a suferit o entorsa si a fost plimbata intre trei spitale

O fetita de patru ani a murit cu zile, dupa ce a fost plimbata intre trei spitale. Medicii le-au spus parintilor ca are o simpla entorsa, au bandajat-o si au trimis-o acasa. Sub gipsul fetitei, se ascundea insa o rana grava, pe care medicii au descoperit-o prea tarziu. Cu o cangrena uriasa, copila s-a stins pe masa de operatie. Acum, se cauta vinovatii.

Timp de cinci zile, fetita a fost plimbata intre trei spitale diferite, dar a fost prinsa intr-un cerc al mortii, pentru care se cauta vinovati.

Filmul evenimentelor incepe joi seara, cand fetita ajunge pentru prima oara la spitalul din Nasaud, purtata pe brate de parintii sai. Pare o simpla entorsa, dar medicii din Nasaud nu vor sa riste. Nu au ortoped in spital.

Parintii asculta sfatul medicilor si merg la sectia de ortopedie a unei alte unitati medicale. La spitalul din Bistrita, diagnosticul se confirma. “I s-a pus diagnosticul de entorsa de glezna dreapta. I s-a dat un tratament”, a declarat directorul Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud.

Este momentul in care medicii incep sa se contrazica. Tratamentul despre care vorbesc medicii din Bistrita ar fi fost, de fapt, un simplu paliativ.

Acasa, insa, starea fetitei se inrautateste, asa ca parintii se intorc la spitalul cel mai apropiat, in Nasaud. Aici, sunt primiti de data asta de un ortoped din Dej, care face de garda. El decide sa-i puna fetitei piciorul in ghips. O ipoteza sustinuta de martori, dar negata de medic: “Ba am consultat-o, vineri a fost la mine, cu mama ei, si avea piciorul un pic umflat. Atat. Am consulatat-o, atat. M-am uitat la picior, dar nu m-am amestecat”.

Doua zile mai tarziu, fetita se simte tot mai rau. Disperati, parintii ii taie singuri ghipsul. Cu copilul in brate, oamenii alearga spre spitalul din Cluj. E deja luni si sunt ultimele ore din viata fetitei.

“A fost dusa direct in sala de operatie. La intrarea in operatie, fetita a prezentat stop respirator, a fost resuscitata, a fost intubata si ventilata mechanic”, a precizat directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj.

La ora 18:45 s-a declarat decesul.

Cauza mortii este, cel mai probabil, o infectie. Mai multe anchete vor stabili cine si cand a gresit. Politia si Directia pentru Sanatate Publica s-au autosesizat.
Parintii copilei nu au depus inca o plangere. Nu vor sa-si faca dreptate in instanta. Vor doar sa-si caute alinarea in cer.

Sute de soferi din Iasi s-au calcat in picioare sa-si schimbe carnetele de conducere... IMAGINI SOCANTE! O femeie a fost spulberata pe trecerea de pietoni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x