Antena Căutare

O fetita de patru ani din Timisoara sufera de o forma rara de epilepsie

O fetita de patru ani din Timisoara traieste un cosmar. Sufera de o forma rara de epilepsie, iar de la sfarsitul anului trecut crizele nu se mai opresc. Micuta nu raspunde la niciun tratament. Parintii si medicii de la noi privesc neputinciosi chinul prin care trece copila.

La varsta ei, Catalina ar trebui sa alerge, sa se joace sau sa se tavaleasca prin zapada. Dar nu face nimic din toate astea. S-a nascut cu o forma grava de epilepsie, pe care pana acum, medicii reuseau sa o tina sub control cu medicamente.

“A intrat de sarbatori in crize foarte dese, adica in final in status epileptic si a trebuit indusa in coma pentru a se stopa convulsiile. A fost o trezire, dar din pacate, pe un fond febril a inrtat intr-o criza destul de puternica si nu s-a putut opri decat prin inducerea unei noi come”, a declarat mama fetitei.

De aproape o luna, parintii Catalinei s-au mutat in spital, ca sa fie alaturi de fetita lor. Crizele nu se mai opresc si nu mai raspund la niciun tratament. Singura metoda pe care au gasit-o medicii a fost coma indusa.

“Este un caz extrem de grav care are si beneficiaza de toata atentia noastra in acest momemnt, a fost nevoie de asocierea mai multe anitconvulsivante cu efect major asupra creierului”, a precizat Mihai Gafencu, medic la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara.

Copila poate fi salvata doar daca ajunge in strainatate. Familia a trimis cereri la mai multe spitale din Europa. Casa de Asigurari de Sanatate va acoperi costurile tratamentului, dar plecarea inseamna mai mult de atat.

“Ar trebui un mic ajutor pentru transport. In momentul de fata nici nu stim costul exact la care se ridica interventia”, a spsu tatal micutei. Familia asteapta acum un raspuns de la medicii din strainatate. Orice ajutor, cat de mic, ar putea sa-i salveze viata Catalinei.

Conturi pentru donatii:
CATALINA GUJBA
DONATII IN LEI
RO12BRDE360SV57251813600
DONATII IN EURO
RO03BRDE360SV57251993600

Provocare medicala: O echipa de doctori clujeni a extirpat o tumora de 18 kilograme... Revolta printre rromi: Un nepot de bulibasa a fugit in lume cu o romanca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x