Antena Căutare

O „grădiniţă radioactivă” a fost închisă! Copiii erau expuși la niveluri extreme de radiații!

O grădiniță dintr-o regiune minieră de cărbune din Siberia a fost închisă temporar, după ce o inspecție a descoperit niveluri ridicate ale radonului, gaz radioactiv care provoacă cancer. Radonul este creat din degradarea naturală a uraniului din sol și roci și se poate scurge în case prin fisuri în subsoluri sau beciuri.

O grădiniță dintr-o regiune minieră de cărbune din Siberia a fost închisă temporar de autoritățile Ruse după ce o inspecție a descoperit niveluri ridicate ale radonului, gaz radioactiv care provoacă cancer.


Radonul este creat din degradarea naturală a uraniului din sol și roci și se poate scurge în case prin fisuri în subsoluri sau beciuri. Din cauza nivelului ridicat de gaz radioactiv, o instanță din orașul Mariinsk, din regiunea Kemerovo a anunțat luni că va suspenda activitatea unei grădinițe locale pentru aproape 30 de zile.

Nivelul de radon a fost găsit a fi de patru ori peste normal în una dintre sălile de grădiniță, a spus instanța.

Nivelurile de radon sar peste nivelul de 200 becquerels pe metru cub (Bq / m3) motiv pentru care reprezintă o amenințare extrem de mare pentru sănătatea copiilor. Atfel de niveluri mari de gaz radioactiv în sălile de joacă ale grădiniței, holul și camerele medicale, precum și în biroul administratorului.


Hotărârea judecătorească poate fi atacată în termen de 10 zile, dar a spus că un reprezentant al grădiniței a fost de acord cu ea și a spus că se fac măsuri pentru a reduce nivelul radonului. Organizația Mondială a Sănătății spune că nivelul radonului interior nu trebuie să depășească 100 Bq / m3.

MEN: În anul şcolar 2019-2020, evaluările naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în ... Elevi români premiați cu aur și argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x