Live acumMireasa
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Biserica se CUTREMURĂ din temelii! Ce s-a descoperit la o icoană din Constanța! Creștinii sunt șocați

Biserica Ortodoxă se cutremură din temelii după ce specialiștii au scos la iveală un detaliu șocant despre o anumită icoană din Constanța!

Biserica Ortodoxă se cutremură din temelii după ce specialiștii au scos la iveală un detaliu șocant despre o anumită icoană din Constanța!

O icoană făcătoare de minuni, expusă în ultimii ani la mai multe biserici din România, ar fi de fapt un fals grosolan.

Dezvăluirea le aparţine unor jurnalişti din Constanţa. Ei scriu că "Maica Domnului care lăcrimează" este o doar o copie a originalului, păstrat de ani buni în Ucraina.

Presa locală a arătat şi că, graţie obiectului de cult, preoţii au obţinut donaţii de mii de euro. O copie nu este un fals, răspunde Arhiepiscopia Tomisului, care spune că şi o replică a originalului poate face minuni.

A fost anunţul care cu o lună în urmă făcea senzaţie în parohia din localitatea constănţeanţă Lazu. Adusă din Ucraina, icoana veche de peste 200 de ani a Maicii Domnului lăcrimase peste noapte.

Investigaţia unor jurnalişti constănţeni a arătat că icoana este o copie, iar informaţia a fost confirmată de preotul din Ucraina, care are originalul în grijă. Detaliul nu era cunoscut, însă, de preoţii din România.

Nu întotdeauna autorităţile bisericeşti menţionează faptul că o icoană poate fi o copie, adică o realizare aproape identică a altei icoane.

Surse din rândul preoţilor ne-au relatat faptul că în ultimii trei ani icoana a vizitat nu mai puţin de 30 de biserici în judeţul Constanţa şi a produs cam două-trei mii de euro pe zi din banii pe care credincioşii îi lasă în cutia milei.

Arhiepiscopia Tomisului, care are în grijă, în prezent, obiectul de cult, nu vede o problemă în faptul că icoana nu este originală.

Între timp, oamenii continuă să se închine la obiectul de cult, depus la o biserică din Medgidia. Preotul din Ucraina care a trimis copia icoanei în România nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro