Antena Căutare

O navă militară va participa un exerciţiu multinaţional în Turcia, alături de militari din alte nouă ţări specializaţi în lupta împotriva ameninţărilor subacvatice

O navă maritimă hidrografică a Forţelor Navale va participa în următoarele trei săptămâni la un exerciţiu multinaţional organizat de Turcia şi la care vor luat parte militari din alte nouă ţări, specializaţi în lupta împotriva ameninţărilor subacvatice.

O navă maritimă hidrografică a Forţelor Navale va participa în următoarele trei săptămâni la un exerciţiu multinaţional organizat de Turcia şi la care vor luat parte militari din alte nouă ţări, specializaţi în lupta împotriva ameninţărilor subacvatice.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, participă, în perioada 02-22 octombrie, la exerciţiul multinaţional „Nusret 19”, organizat şi coordonat de Forţele Navale ale Turciei, în raionul maritim Çanakkale din Strâmtoarea Dardanele.

“Nava militară românească a luat parte pentru prima dată la acest exerciţiu anul trecut, când a fost singura platformă navală specializată în cercetarea hidrografică subacvatică şi în realizarea suportului informaţional integrat, necesare ducerii luptei împotriva minelor marine”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că obiectivul principal al exerciţiului „Nusret 19” este dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre marinarii militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Kuweit, Qatar, România, Spania şi Turcia, specializaţi în lupta împotriva ameninţărilor subacvatice.

“Sunt prevăzute secvenţe de instruire complexe de luptă împotriva ameninţărilor asimetrice, de respingere a atacurilor ambarcaţiunilor rapide, precum şi secvenţe de remorcare şi de reaprovizionare pe mare. Totodată, vor avea loc ateliere de lucru pe diferite domenii, operaţii de scufundare şi de căutare a minelor, expoziţii de tehnică militară”, au mai precizat reprezentanţii Forţelor Navale.

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” este comandată de căpitan-comandorul Rogers Casian şi are la bord un echipaj alcătuit din 44 de militari, un detaşament de scafandri de luptă EOD, specializat în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, precum şi doi ofiţeri de stat major, care vor face parte din echipa de conducere a exerciţiului.

Sursa : news.ro

Felix Bănilă a demisionat de la conducerea DIICOT... Directorul care a gonit elevi cu un extinctor, la un liceu din Timișoara, declarație uluitoare! Cum se apără. „Regret ge...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x