Alertă! O nouă avertizare cod roşu de inundaţii pentru judeţele Braşov, Covasna şi Buzău

 

Hidrologii au emis, miercuri dimineaţă, o nouă avertizare cod roşu de inundaţii pentru râul Buzău. Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în judeţele Braşov, Covasna şi Buzău.

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor este în vigoare de miercuri, de la ora 6.20, până la ora 12.00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Buzău, aval Vama Buzăului - amonte acumularea Siriu, în judeţele Braşov, Covasna, Buzău.

De asemenea, până la ora 12.00 sunt în vigoare avertizări cod portocaliu pentru bazinul hidrografic al râului Târnava Mare - amonte acumularea Vânători, dar şi pentru râul Olt, fiind vizate judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi Mureş.  judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu.

Sursa: News.ro

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe