Antena Căutare

O nouă jucărie i-a cucerit definitiv pe tineri! Se numește „spinner” și dă imediat dependență! A fost deja interzis în școli

O nouă jucărie a început să fie la mare căutare printre tinerii din întreaga lume. Și nici elevii români nu au scăpat de această „modă”!

O nouă jucărie a început să fie la mare căutare printre tinerii din întreaga lume. Și nici elevii români nu au scăpat de această „modă”!

Obiectul cu pricina se numește „spinner” și are forma unei flori cu trei petale. Acest „fidget spinner” se folosește simplu: îl ții între degete și rotești, scopul final fiind acela de a te destresa.

Totuși, când moda a început să capete avânt și elevii au început să apară cu aceste jucării la școală, s-a ridicat problema interzicerii lor.

Profesorii au observat că cei mici se joacă frenetic cu respectivele rotițe și au încercat să îi roage pe elevi să nu se mai prezinte la ore cu ele.

Această nouă modă ar putea să dispară în câteva luni, la fel de brusc cum a apărut. Dar ea a relansat dezbaterea privind problemele de concentrare ale copiilor.

Răspunsul a fost cât se poate de dezarmant: „jucăria asta mă destresează”.

Jucăria spinner sau fidget a apărut la scurt timp după ce kendama a făcut sezație!

Ulterior, pentru a putea controla fenomenul ce părea să acapereze copiii de pretutindeni, mai multe instituții de învățământ din Marea Britanie și Statele Unite au decis oficial să nu mai permită elevilor să se joace cu un spinner în timpul orelor de curs.

Specialiștii sunt de părere că jucăria poate da dependență și chiar distrage atenția utilizatorului în momente importante (cursuri, traversat strada etc).

Cum a început povestea?

În realitate, spinner-ul a fost creat acum două decenii de Catherine Hettinger din Florida, pentru a o distra pe fiica ei de șapte ani. Ea nu și-a putut permite brevetul pentru jucăria devenită acum omniprezentă, așa încât nu primește niciun penny din vânzări, dar insistă că este "mulțumită" de popularitatea ei bruscă, conform unui articol publicat la 5 mai de The Guardian.

Ea a deținut brevetul timp de opt ani, dar l-a predat în 2005 pentru că nu-și putea permite taxa de reînnoire de 400 de dolari. Hettinger declară că originea spinner-ului se află într-o "o vară oribilă" la începutul anilor 1990, când suferea de miastenia gravis, o tulburare autoimună care provoacă slăbiciune musculară și avea grijă și de fiica ei, Sara, acum în vârstă de 30 de ani.

Sursa: Agerpres, dailymail.co.uk

Lenea, cucoană mare: Trăiască ajutorul de la stat! Un afacerist italian şi-a deschis fabrică de confecții în Gorj, dar a... Tragedie pentru doi părinţi din Balş. Fiica şi fiul lor au murit într-un accident rutier violent, pe o şosea din Dolj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x