Antena Căutare

Veste bombă pentru elevii din România! Vor avea o materie nouă în orar! Ce vor învăța în plus

O materie nouă ar putea fi introdusă în orarul elevilor din România, potrivit unui proiect de lege ce urmează, în toamnă, să intre în dezbatere în Camera Deputaților.

O materie nouă ar putea fi introdusă în orarul elevilor din România, potrivit unui proiect de lege ce urmează, în toamnă, să intre în dezbatere în Camera Deputaților.

Materia nouă ar fi una obligatorie, predată câte o oră pe săptămână. Inițiatorii proiectului spun că această disciplină nouă ar fi potrivită pentru clasele a VI-a și a IX-a.

La materia nouă, numită „Educație și cultură media”, elevii vor învăța teorii ale comunicării, dar și cum să verifice o știre falsă sau să se ferească de manipulare.

Profesorii de română, istorie, filosofie sau absolvenții de cursuri de comunicare în facultate ar putea să predea această materie nouă în școlile din România.

Părinții îmbrățișează ideea, dar spun că ar trebui să fie o materie opțională. „Sper ca să nu devină o materie cumva obligatorie, ci să facă parte din curriculum la alegere pentru că în felul ăsta, o materie care devine obligatorie poate să creeze în rândul adolescenților cumva un refuz pentru început”, a spus Cristina Grigore, președinte al Asociației Părinți Clujeni, potrivit digi24.ro.

Proiectul de lege care prevede introducerea materiei Educație și Cultură Media a fost adoptat tacit de Senat. Din toamnă, acesta va intra în dezbatere în Camera Deputaților.

Aproape 4.500 de infractori condamnați definitiv sunt dați în urmărire generală! Peste 90% dintre ei au fugit din țară... Și-au lăsat nepoata în mașină, ca să intre într-un magazin, iar când s-au întors, au intrat în panică! A intervenit poli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x