Antena Căutare

O nouă minivacanţă pentru români în luna august. Ce zile vor fi libere de la stat

Veste bună pentru bugetari. Luna august va aduce o nouă minivacanță pentru români, care se vor putea bucura de patru zile libere legate, din partea statului. În ce perioadă vor fi acestea. Iată când poți să îți planifici următorul concediu.

barbat fericit
O nouă minivacanţă pentru români în luna august. Ce zile vor fi libere de la stat | Shutterstock

Angajații de la stat vor avea parte de patru zile libere consecutive, practic, o nouă minivacanță în care să își planifice concedii sau city break-uri. Numai bine, perioada conincide și cu sezonul estival, astfel că bugetarii își vor putea programa un sejur de plajă, departe de aglomerația din oraș.

Fie că obișnuiți să vă planificați vacanțele pe ultima sută de metri sau preferați să aveți timp de gândire, iată când va avea lor următoarea minivacanță.

Citește și: Românii s-ar putea bucura de încă două zile libere în anul 2023. Proiectul de lege a fost aprobat. Despre ce date este vorba

O nouă minivacanţă pentru români în luna august

Următoarea zi liberă legală este în data de 15 august, atunci când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. Și, datorită faptului că 15 august cade într-o zi de marți, Guvernul a decis ca și luni, 14 august, să fie liberă pentru salariații la stat. Astfel, măsura adoptată face o punte între ziele libere și weekend, iar bugetarii se vor putea bucura de patru zile libere consecutive la jumătatea lunii viitoare.

De la finalul anului 2022, guvernul a decis să facă punte în luna august, de Sfânta Maria. Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului, cu cruce roșie. Bugetarii se vor bucura și de ziua de 14 august.

„Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Când au loc următoarele minivacanțe

Minivacanțele din acest an nu se opresc aici însă. Mai exact, următoarele astfel de perioade vor avea loc de Sfântul Andrei și Ziua Națională, care sunt legate de weekend, dar și prima și a doua zi de Crăciun, care urmează tot după un weekend.

Bugetarii vor avea parte de minivacanțe de câte 4 zile libere legate, astfel:

- weekend 12-13 august + 14 august – luni și 15 august – marți

- 30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei, 1 decembrie – vineri – Ziua Națională a României + weekend 2,3 decembrie

- weekend 23, 24 decembrie + 25 decembrie – luni – Crăciunul, 26 decembrie – marți – a doua zi de Crăciun

Cum să faci negrese „de urgență” cu doar două ingrediente. Totul fără făină, unt sau ulei!... Anunț ANM. Un val de aer din Africa va ajunge în România. Ce temperaturi vor fi resimțite pe teritoriul țării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x