Antena Căutare

Ultimă oră! Un nou tip de virus ucigaș amenință România! Care vor fi primele județe afectate

Un nou tip de virus ucigaș amenință România. Este vorba despre o nouă tulpină a virusului rujeolic care vine din estul Europei. Judeţele afectate vor fi Maramureş, Bihor şi Sălaj.

Un nou tip de virus ucigaș amenință România. Este vorba despre o nouă tulpină a virusului rujeolic care vine din estul Europei. Judeţele afectate vor fi Maramureş, Bihor şi Sălaj.

Anunţul alarmant despre acest noi virus ucigaș vine după doi ani în care ţara noastră s-a luptat cu o epidemie ucigaşă.

Noul virus vine din estul Europei, iar judeţele afectate vor fi Maramureş, Bihor şi Sălaj.

Medicii fac un nou apel la populaţie: vaccinul poate salva vieţi.

Rujeola a omorât, de la începutul epidemiei, 62 de români.

„Epidemia s-ar putea să nu se fi sfârşit! Am descoperit o tulpină diferită de data aceasta faţă de cea care a produs epidemia din ultimii doi ani!”, a spus Adriana Pistol, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Cazurile de rujeolă au început din nou să se înmulţească. Doar în ultimele 7 zile, s-au îmbolnăvit 48 de oameni, iar la un pacient testat aleatoriu s-a descoperit tulpina nouă.

„Dacă prima dată am avut un virus care a venit din vest, iar acum literatura de specialitate ne spună că virusul acesta pe care l-am depistat vine dinspre est!”, a mai spus Adriana Pistol.

Cele mai multe cazuri au fost confirmate în ultimele săptămâni în Maramureş, Bihor şi Sălaj.

Suntem focarul Europei, din cauză că tot mai mulţi români refuză vaccinarea. Deşi rata imunizării ar trebui să depăşească 95%, la noi procentul variază între 75 şi 82%.

„Vaccinul rujeolic protejează faţă de toate tipurile circulate de virus rujeolic, adică nu există o specificitate ca la alte tipuri de vaccinuri! De 10 ani acoperirea vaccinală scade în România!”, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Legea care-i obligă pe părinţi să-şi vaccineze copiii este blocată de trei ani în Parlament. Chiar dacă va fi votată, nu include şi sancţiuni pentru cei care refuză imunizarea. Aşa că decizia rămâne în mâinile românilor.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”:

Moarte șocantă în Prahova! O femeie a fost ucisă de o tablă luată de vânt... Ultimă oră! Jaf armat la o sală de jocuri din Pitești, duminică dimineață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x