Antena Căutare

O noua viitura a lovit in judetul Neamt

Moldovenii nu au scapat de inundatii. O viitura puternica a lovit, noaptea trecuta localitatile Bicaz Chei si Damuc, din judetul Neamt. Sute de gospodarii sunt izolate, terenurile agricole s-au transformat in lacuri, iar circulatia pe Drumul National 15 este blocata.

Codul galben de ploi, prelungit pana vineri in estul tarii

In Iasi, Pascani, Neamt, Bacau sau Botosani, oamenii stau pregatiti sa lase tot in urma si sa fuga din calea apelor. Intre timp meteorologii au prelungit codul galben de ploi si anunta din nou precipitatii de pana la 40 de l pe mp.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile

In plus, specialistii de la Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) asteptata o noua viitura pe raul Suceava. Acestia intentioneaza sa atenueze noul val de viitura asteptat pe Siret dinspre Ucraina, cu ajutorul acumularii Bucecea, pentru ca acesta sa nu se suprapuna cu o alta viitura asteptata in orele urmatoare pe raul Suceava.

In acelasi timp, debitele Siretului si Prutului cresc, conform celor mai noi date primite de expertii ANAR de la omologii ucraineni. "Avem de-a face cu doua viituri, una pe Siret si alta pe Suceava, care va ajunge, evident, tot in Siret. Vom incerca sa o atenuam pe cea dinspre Ucraina in acumularea de la Bucecea, pentru a permite tranzitarea celei de pe Suceava fara probleme pentru diguri", au explicat specialistii ANAR.

MAI a mobilizat peste 3.000 de oameni si beneficiaza si de ajutorul a peste 500 de soldati pentru a evacua, transporta si asista sinistratii din zonele inundate, precum si pentru a asigura digurile din zonele cu probleme.

Sursa: www.jurnalul.ro

Repartizarea computerizata in licee are loc cu o zi mai devreme!... Bucovina pluteste pe ape...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x