Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

O ploaie de gheaţă a inundat Curtea de Argeş. Caniculă și ploi, șoc termic pentru organism

Canicula şi furtunile de vară sufocă România! Combinate, fac aerul irespirabil şi provoacă fenomene violente.

Canicula şi furtunile de vară sufocă România! Combinate, fac aerul irespirabil şi provoacă fenomene violente. În Curtea de Argeş, vântul a smuls acoperişuri, iar ploaia cu gheaţă a inundat străzile. Ne aşteaptă zile de foc, cu temperaturi de aproape 35 de grade, dar şi cu ploi şi umiditate, ca la tropice.

Sunt imagini filmate, după prânz, în Curtea de Argeş. O furtună puternică ia pe sus acoperişul unui bloc, rupe copaci, iar o ploaie de cod galben aruncă peste oraş bucăţi mari de gheaţă. În câteva minute, străzile dispar sub ape, iar sirenele pompierilor răsună, printre şoferii blocaţi în trafic.

Căldura umedă este o "probă de foc" prin care trece corpul nostru. Umiditatea din atmosferă, după zilele ploioase, face ca aerul să fie greu de respirat când temperatura se apropie de pragul de caniculă. Respirăm cu dificultate, nu eliminăm căldura în exces din corp şi fiecare organ în parte are de suferit deoarece organismul nostru nu are timp să se adapteze schimbărilor vremii. Aşa apar ameţeala, senzaţia de sufocare, starea de oboseală sau chiar durerile de cap.

Recomandari