Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

O polițistă, mamă la rândul ei, a vorbit pentru prima dată despre „Ambulanța neagră care răpește copii”

Imaginile cu o  ambulanță  neagră care a fost numită „fantomă” și care ar răpi copii de pe stradă au redevenit virale în mediul virtual. O psihoză colectivă, alimentată de zvonuri, mărturii „auzite de la o mămică care știe de la o verișoară a altei mame”, bloguri suspecte.

Imaginile cu o ambulanță neagră care a fost numită „fantomă” și care ar răpi copii de pe stradă au redevenit virale în mediul virtual. Propagarea lor a generat o formă de psihoză colectivă, alimentată de zvonuri, mărturii „auzite de la o mămică care știe de la o verișoară a altei mame”, bloguri suspecte.

În cadrul emisiunii „Acces Direct”, a intervenit și o polițistî care a lămurit situația. Comisarul șef Diana Sarca, de la Poliție, a negat clar zvonurile șia ținut să-i liniștească pe părinții îngrijorați:

"Am văzut și noi postările de pe Facebook și este hai să spunem cincea sau a șasea oară când ne confruntăm cu o asemenea situație în ultimii ani. Am precizat că la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București nu s-au înregistrat cazuri așa cum se menționa că sunt răpiți copii că au fost găsite persoane decedate cărora să le lipsească organele interne.

Polițistă: „Sunt mesaje false”

De aceea, am făcut apel și face în continuare apel la personajele care primesc astfel de mesaje să nu le redistribuie sau să nu le popularizeze. Sunt mesaje false și nu fac decât să creeze o stare de panică absolut nejustificată”, a explicat Diana Sarca, polițistă și mama unei fetițe.

Recomandari