O posibilă scădere a numărului de infectați între 10 și 15 august? Alexandru Rafila: "să dea Dumnezeu să fie așa!"

Profesorul Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie, anunță că în perioada 10-15 august se evaluează situația coronavirusului la nivelul României, dacă măsurile au funcționat sau nu! Acesta precizează că, actualmente, țara noastră nu "a intrat în perioada de platou".

O posibilă scădere a numărului de infectați între 10 și 15 august? Alexandru Rafila: "să dea Dumnezeu să fie așa!"

Alexandru Rafila nu consideră că România noastra a intrat încă în acea perioadă si spune că o scădere a infectărilor de la sine nu este posibilă, astfel că autorităţile sunt nevoite să ia măsuri, iar oamenii trebuie să își schimbe comportamentul.

Măștile, obligatorii pentru toate persoanele de peste cinci ani, în spațiile publice deschise! Raed Arafat, anunțul momentului despre noile restricții

"Ar trebui să vedem în perioada 10 -15 august dacă măsurile anunțate vor funcționa.

Nu cred că am intrat în perioada de platou, dar să dea Dumnezeu să fie așa! Să fim stabilizați și să intrăm într-o perioadă de scădere.

Dincolo de argumente emoționale, ar trebui să existe și elemente care să fundamenteze această stabilizare sau scădere a numărului de cazuri – adică să se ia măsuri, să se intervină mai bine în focare, oamenii să schimbe comportamentul. Dacă se întâmplă asta, se poate ajunge la o scădere a infectărilor.

O scădere de la sine nu este posibilă", a declarat Alexandru Rafila, la digi24.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri