Video. O profesoară de istorie din Suceava, filmată când își iese din minți la catedră: "Tu ești prost? Te urăsc! Nu te pot suporta!”

O profesoară din Suceava a fost filmată în timp ce își iese din minți la oră și insultă fără rețineri un elev în fața celorlalți copii. "Deci te urăsc, efectiv", îi spune cadrul didactic celui pe care ar fi trebuit să-l învețe carte.

Profesoara unui liceu din Rădăuți, acuzată că a agresat un elev

Profesoara predă istorie la Colegiul Tehnic Rădăuți și a fost înregistrată cel mai probabil de un alt elev, iar filmarea a ajuns în posesia Consiliului Județean al Elevilor Suceava. Instituția a făcut publice imaginile și face apel către conducerea Colegiului Tehnic Rădăuți să ia măsuri privind acest incident.

Filmarea a fost transmisă presei locale și are doar zece secunde, fără să fie furnizate informații cu ceea ce s-a întâmplat înainte de acest moment.

În videoclip profesoara poate fi auzită spunându-i elevului „Tu ești tănău? Tu nu știi ce e cu tine? Deci te urăsc, efectiv. Eu nu urăsc elevii, dar pe tine nu te pot suporta. N-ai putea să te muți în altă parte?”.

„Condamnăm această atitudine, întrucât este total nepotrivită unui om ce are datoria primordială de a îndruma elevii şi de a fi un model pentru aceştia. Nu este de mirare faptul că elevii nu se simt în siguranţă în cadrul şcolii atât timp cât astfel de întâmplări împiedică afirmarea unui climat educaţional propice. Gândindu-ne la proporţiile pe care acest comportament le-ar putea lua dacă s-ar răspândi în sistemul de învățământ sau în orice domeniu ce presupune interacţiunea cu alții, considerăm urgentă luarea unor măsuri pentru remedierea acestei situaţii şi prevenirea altora asemenea”, a transmis Consiliul Județean al Elevilor Suceava.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri