Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

Are doar 12 ani, este româncă și se numără printe cei mai inteligenți oameni de pe Pământ! Unde vrea să studieze și la ce carieră visează

O româncă în vârstă de numai 12 ani, Timeea Petrescu, se numără porintre cele mai inteligente persoane din lume. Copila a fost acceptată în Mensa, organizaţia care selectează, din toată lumea, persoanele cu coeficient de inteligenţă excepţional.

O româncă în vârstă de numai 12 ani, Timeea Petrescu, se numără porintre cele mai inteligente persoane din lume. Copila a fost acceptată în Mensa, organizaţia care selectează, din toată lumea, persoanele cu coeficient de inteligenţă excepţional.

Timeea Petrescu a obţinut, la testul IQ, 162 de puncte, un scor considerat extrem de ridicat.

Fata, originară din Craiova, este stabilită de ani buni în Marea Britanie, împreună cu părinţii.

Timeea Petrescu trăieşte, de la vârsta de patru ani, în Londra, oraşul în care părinţii săi au propria afacere. Fetiţa s-a integrat în sistemul de învăţământ din Marea Britanie, iar profesorii au remarcat-o imediat.

„Şi în şcoala primară tot la fel era, cam peste tot. Preda matematica la colegii mai slabi, a fost mai sus, tot timpul. Aproape o sută de elevi ai şcolii au fost supuşi testelor organizaţiei Mensa, care caută oameni cu coeficient de inteligenţă mult peste medie. Doar şapte au trecut testul. Iar Timeea a fost printre primii. Au dat un test şi ea l-a trecut foarte bine, faţă de ceilalţi colegi”, a spus tatăl Timeei Petrescu.

„Am înţeles că de la 140 în sus se intră în organizaţie. Ea a luat 162 de puncte. Citeşte foarte mult, foarte, foarte mult. Este pasionată de tot ce înseamnă arhitectură, cultură a Japoniei, a Coreei de Sud. Vrea să ajungă în Japonia. Vrea să ajungă ori psiholog, ori avocat.”, a spus și mama copilei.

Extrem de pasionată de Japonia şi de Coreea de sud, Timeea a început să înveţe, de una singură, limbile acestor ţări.

Adolescenta spune că şi-ar dori să studieze la Oxford sau Cambridge şi apoi să se stabilească în Statele Unite, Japonia sau Coreea de Sud.

Recomandari