Căutare Live

O Staţie Spaţială de aproape nouă tone se va prăbuşi pe Pământ! După dezintegrare, doar bucăți mici de metal vor cădea între Nordul Chinei şi America de Sud

O Staţie Spaţială de aproape nouă tone se va prăbuşi pe Pământ în următoarele săptămâni. Este vorba despre Tiangong-1 şi aparţine chinezilor. După ce în urmă cu doi ani au pierdut legătura cu Staţia, oamenii de ştiinţă au încercat să-i urmărească traseul haotic pe Orbită.

O Staţie Spaţială de aproape nouă tone se va prăbuşi pe Pământ în următoarele săptămâni. Este vorba despre Tiangong-1 şi aparţine chinezilor. După ce în urmă cu doi ani au pierdut legătura cu Staţia, oamenii de ştiinţă au încercat să-i urmărească traseul haotic pe Orbită.

Acum se apropie de Terra. În câteva zile va intra în atmosferă şi poate cădea între Nordul Chinei şi America de Sud. Adică, oriunde pe o rază de mii de kilometri.

Tiangong-1 este prima Staţie spaţială a chinezilor. Un prototip care a fost lansat în spaţiu în septembrie 2011, dar a funcţionat numai doi ani.

Ce spune cercetătorul Adrian Șonka de la Observatorul Astronomic

„Cei care operează satelitul Tiangong 1 nu mai pot controla obiectul, nu mai răspunde la comenzi. Nu poate fi controlată intrarea în atmosferă. În luna noiembrie se estima că Tiangong este la aproximativ 290 de kilometri de Pământ. Şi tot cade”, a declarat Adrian Șonka de la Observatorul Astronomic.

De când s-a pierdut oficial legătura cu Staţia Prototip, ea a mai fost observată de câţiva INTRĂ sateliţi amatori de pe Orbită. Se numeşte Tiangogn-1 şi se învârte în jurul Pământului fără control, dar sub supraveghere. Şi se apropie de Terra. Cel mai probabil va cădea intervalul 24 martie - 19 aprilie, undeva între Nordul Chinei şi America de Sud. Locul mai precis al prăbuşirii va fi cunoscut după ce Staţia se va apropia de Pământ şi va începe să se dezintegreze.

Obiectul ajunge dezintegrat pe Terra

„Intră în atmosferă obiectul, cu viteză mare, pentru că viteza lui este viteza cu care a fost lansat, vreo 28 de mii de km pe h, şi la frecarea cu aerul obiectul începe să se descompună. Și practic bucăţi mai mici decât el vor ajunge probabil pe Pământ”, a explicat Șonka.

Trebuie să ştim că România nu figurează pe traseul lui Tiangong-1. Mai mult, după dezintegrare, bucăţile din metal vor fi atât de mici încât riscul calculat de specialişti ca ele să rănească pe cineva este de un milion de ori mai mic decât şansele de a câştiga la Loto!

Sfinții 40 de Mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin, pe 9 martie... Un tânăr şi-a ucis iubita cu o armă artizanală, pentru că ar fi vrut să plece la muncă în străinătate...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri