Antena Căutare

CUMPLIT! O tănără a fost SFÂȘIATĂ de urs, în apropierea casei! Medicii au fost nevoiți să îi AMPUTEZE un picior

Medicii din Mureș au fost nevoiți să amputeze piciorul unei tinere. Pacienta, în vârstă de 28 de ani,  fusese atacată de un urs la marginea comunei Bala și a ajuns la spital în stare gravă. Trupul ei era plin de mușcături și avea multiple traumatisme la nivel cranian.

Medicii din Mureș au fost nevoiți să amputeze piciorul unei tinere. Pacienta, în vârstă de 28 de ani, fusese atacată de un urs la marginea comunei Bala și a ajuns la spital în stare gravă. Trupul ei era plin de mușcături și avea multiple traumatisme la nivel cranian.

”Pacienta a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș cu politraumatism prin heteroagresiune, multiple plăgi mușcate, traumatism cranio-cerebral, i-a fost amputat membrul inferior drept, în acest moment este internată în cadrul secției ATI a Spitalului de Urgență Tîrgu-Mureș, este conștientă, cooperantă, stabilă hemodinamic și respirator”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș, Mariana Negoiță

Mariana Vlad, primarul comunei, a declarat că locuitorii sunt speriați de atacurile tot mai dese ale urșilor și că le este teamă să iasă la câmp:

”Oamenii sunt speriați, sunt revoltați, le e frică să iasă la culturi să își culeagă cerealele de pe câmp, celor din satul Ercea le e frică să vină la medic. Se observă des urși, eu pot să zic că mă întâlnesc în fiecare seară cu ei, pe drum, la intrare în comună, și cred că sunt foarte mulți, cred că o să înceapă să vină în curțile oamenilor și în sat. Anul acesta am avut, cred, peste 15 sesizări de pagube produse de urs, la floarea soarelui, la porumb.”

Șeful direcției Biodiversitate din cadrul APM Mureș, Abran Peter, spune că motivul pentru care s-a ajuns în această situație este îmnulțirea necontrolată a urșilor:

”Din cauza unor împrejurări destul de mult comentate și de ecologiști, și de vânători, recoltarea, împușcarea urșilor a fost suspendată, dar înmulțirea populației nu a fost stopată. Și am ajuns în situația în care aflăm azi, de exemplu că la Băla, unde nu a existat niciodată urși, acum sunt chiar zeci de urși, periodic, care coboară din munți din cauza înmulțirii necontrolate a populației.”

ACCIDENT CUMPLIT! O femeie a fost LOVITĂ de metrou! Circulația este OPRITĂ... Mergi la Referendum? Regulile de care trebuie să ții cont! Riști să faci ÎNCHISOARE dacă nu știi asta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x