Antena Căutare

Un nou scandal zguduie sistemul medical! O tânără a încercat să legalizeze o diplomă de medic falsă

Sistemul medical din România este zdruncinat de un nou scandal! De această dată, la Galaţi, unde poliţiştii au deschis un dosar penal, după ce o tânără ar fi încercat să legalizeze o diplomă de medic falsă. Deocamdată, anchetatorii încearcă să afle dacă femeia a profesat vreodată, cu ajutorul actelor false.

Sistemul medical din România este zdruncinat de un nou scandal! De această dată, la Galaţi, unde poliţiştii au deschis un dosar penal, după ce o tânără ar fi încercat să legalizeze o diplomă de medic falsă. Deocamdată, anchetatorii încearcă să afle dacă femeia a profesat vreodată, cu ajutorul actelor false.

Încă un medic fals în România! Unde a fost descoperit – Video

Totul a început după ce tânăra din Galaţi, care ar fi vrut să plece în Marea Britanie, ar fi încercat să obţină o traducere pentru o diplomă de licenţă şi o adeverinţă de liberă practică.

Sesizarea a fost făcută în luna septembrie 2018, de un reprezentant al unui birou de traduceri legalizate din municipiul Galaţi. Birou la care s-ar fi prezentat o femeie de 33 de ani, din municipiu şi ar fi solicitat traducerea mai multor documente.

Medicul fals vrea în libertate! Matteo Politi dorește împăcarea cu victimele

Pe actul prezentat scria că tânăra este medic, cu drepturi depline, dar şi cu o facultate terminată la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, din Capitală. Şi totuşi.

”La nivelul Colegiului Medicilor Judeţean Galaţi nu există persoana menţionată, s-a verificat şi baza judeţeană şi baza naţională.”, a declarat dr. Mihai Polinschi, vicepreședintele Colegiului Medicilor Galați.

Declarație șocantă a medicului care a operat cu medicul ginecolog fals: „poți să secționezi o arteră sau un vas de sânge”

Conform surselor, reprezentanţii universităţii bucureştene ar fi spus că tânăra ar fi absolvit în Galaţi. Lucru neconfirmat însă.

”Ca fiind un asistent medical cu diplomă legal emisă de o instituţie autorizată de învăţământ postliceal sau superior în domeniul asistenţei medicale, nu figurează ca fiind vreodată înregistrată ca asistent medical cu certificat de membreu sau cu aviz de liberă practică pe teritoriul judeţului Galaţi.”, a declarat Daniela Artimov, președintele Ordinului Asistentelor și Moașelor Galați.

Tânăra a fost deja audiată de poliţişti în dosarul penal deschis pentru infracţiunea de fals în înscrisuri oficiale. Însă verificările continuă. Mai mult, oamenii legii trebuie să stabilească dacă ea s-a folosit până acum de document. Totuşi, pe reţelele de socializare tânăra se lăuda că lucrează la un spital din Marea Britanie şi posta fotografii în care purta haine medicale.

Revoltător! S-a aflat sancțiunea pe care a primit-o medicul care a refuzat să trateze o pacientă în stare gravă pe motiv... Au murit ținându-se de mână. Mamă și fiu, arși de vii, la Vaslui. Imagini cu puternic impact emoțional...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x