Căutare Live

O tânără de 20 de ani a murit subit, la scurt timp după ce a născut. Medicii i-au salvat copilul 

O tânără în vârstă de 20 de ani și-a pierdut viața, joi noaptea, la scurt timp după ce a născut un băiețel prin cezariană, la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași. 

O tânără de 20 de ani a murit subit, la scurt timp după ce a născut. Medicii i-au salvat copilul

Conform purtătorului de cuvânt al Maternității ”Cuza Vodă”, Anca Bivoleanu, tânăra de doar 20 de ani era la prima sarcină, însă nu fusese urmărită. Ba mai mult, tânăra cântărea 110 kilograme, ceea ce reprezintă, de asemenea, un factor de risc.

La internare, tânăra avea membranele rupte, iar medicii au încercat declanșarea medicamentoasă a nașterii, fără succes, astfel că au decis să îi facă cezariană. Operația a decurs bine, iar tânăra a născut un băiețel de 3.010 grame.

Ulterior, însă, femeii i s-a făcut rău, iar medicii n-au mai reușit să o salveze.

Cam la zece minute după ce s-a extras copilul, desaturează brusc pacienta, cezariana la noi se face cu rahieanestezie, pacienta a desaturat, motiv pentru care s-a hotârât intubația, conform protocolului. Tot ceea ce vă spun vis-a-vis de atitudinea terapeutică respectă protocoalele în vigoare. Starea s-a deteriorat, a fost echipă de anesteziști, a fost solicitat și cardiolog, care a venit, s-a resuscitat pacienta cam 95 de minute și nu s-a reușit acest lucru și s-a declarat decesul", a spus Anca Bivoleanu.

Conducerea spitalului a decis declanșarea unei anchete interne. Potrivit unor surse, cauza decesului ar putea fi o embolie amniotică. Astfel de cazuri sunt foarte rare, iar medicii spun că au o rată de mortalitate de 80%, iar cei care supraviețiuiesc sunt compromiși neurologic.


Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri