O tânără de 34 de ani a revenit la viață după ce inima i s-a oprit timp de șase ore: ”E un miracol!” Femeia a plecat acasă după șase zile

O tânără în vârstă de 34 de ani a primit o nouă șansă la viață după ce medicii au reușit să o salveze după ce timp de șase ore a fost în stop cardiac, în urma unei hipotermii severe. 

O tânără de 34 de ani a revenit la viață după ce inima i s-a oprit timp de șase ore: ”E un miracol!” Femeia a plecat acasă după șase zile

Tânăra în vârstă de 34 de ani, originară din Marea Britanie, a intrat în stop cardiac în urma unei hipotermii suferite în timpul unei excursii pe munte.

Medicii au reușit să o salveze de pe munte, iar tânăra recunoaște că totul ”a fost un miracol”.

“Este cel mai lung stop cardiac întrerupt de care avem cunoştinţă în Spania. Au mai fost cazuri similare în Alpi şi în Scandinavia”, a explicat pentru AFP doctorul Eduard Argudo, şeful secţiei de reanimare de la spitalul Vall d’Hebron din Barcelona.

Audrey Marsh trăiește în Barcelona, iar în ziua respectivă, în jurul orei 13:00, a fost surprinsă de o furtună de zăpadă, în timpul unei drumeții în Pirinei.

Echipa de salvare a ajuns la ora 15:35, iar Audrey Marsh nu mai prezenta niciun semn de activitate cardiacă, iar temperatura corpului său scăzuse la 18 grade Celsius. Tânăra a fost transferată la un spital, unde medicii au folosit un sistem inovator de reanimare denumit ECMO, adică oxigenare prin membrane extracorporale.

Șase ore mai târziu după ce a fost găsită pe munte și după ce corpul i-a fost reîncălzit, medicii au încercat să o resusciteze, iar decizia lor a fost încununată de succes.

“Am decis să-i aplicăm un electroşoc pentru a încerca să-i repornim inima şi acest lucru a funcţionat”, a explicat Dr. Argudo.

Acum, Audrey se simte bine și a reușit să-i surprindă pe medici cu recuperarea sa rapidă, întrucât după doar șase zile petrecute în spital, ea a plecat acasă.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri