Talentul românilor nu are limite Oana, tânăra premiată de Unesco, s-a întors în țară deși avea oferte din toată lumea

 
+2 click pentru
galerie

Talent, imaginaţie şi multă determinare! Sunt calităţile unei arhitecte din Gorj, care a învăţat să lucreze cu tot felul de materiale: de la lut, până la bambus sau lemn. S-a specializat în Olanda şi tot acolo a înţeles că poate face orice, de la design de interior până la obiecte de artă. A lucrat şi în Sri Lanka, cu meşterii locali, şi a fost premiată de Unesco.

Acum, a decis să revină în ţară şi, pentru că ţine la tradiţie, a decis să pună în valoare un material pe cât de simplu, pe atât de versatil.

Oana Tudose are 31 de ani. Spirit creativ, a plecat din România acum opt ani, pentru că meseria ei, arhitect de interior, nu era recunoscută pe atunci. A ales să-şi continue studiile în Rotterdam şi de acolo a început totul.

În timpul masterului a dezvoltat o tehnică nouă prin care amestecă gipsul cu nisipul. A creat astfel nişte cărămizi speciale şi a participat cu acest proiect la o acţiune de salvare a păsărilor.

Cel mai interesant proiect la care a lucrat a durat patru ani şi s-a desfăşurat în Sri Lanka: o staţiune ecologică ce promova ideea de camping de lux.

Când s-a simţit pregătită, s-a întors în ţară. Acum, după modelul olandezilor, Oana vrea să realizeze produse noi din materiale reciclate. Cum ar fi lâna, pe care o găsim la noi din belşug.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI