Antena Căutare

Moarte tulburătoare la Reșița! O femeie a murit la doar 6 ore după operația de cezariană! Familia acuză medicii

Moarte șocantă la Reșița! O tânără a murit la 6 ore după ce a adus pe lume primul copil. Familia îndurerată acuză doctorul care s-a ocupat de femeie, de malpraxis, demonstrând neglijență privind starea de sănătate a femeii. 

Moarte șocantă la Reșița! O mămică a murit la 6 ore după ce a adus pe lume primul copil, printr-o operație de cezariană! Familia îndurerată acuză doctorul care s-a ocupat de femeie, de malpraxis și cere să se facă dreptate! Femeia a lăsat în urmă un copil orfan de mamă și o familie care nu își poate reveni din șoc

Pacienta de 32 de ani a ajuns la spital la începutul săptămânii trecute cu stări de rău, tuse, dureri de cap și febră foarte mare. În 3 zile starea mămicii s-a agravat, iar pe 29 martie a fost mutată în secția ATI din cauza faptului că respira tot mai greu. La doar o zi distanță, femeia a intrat în travaliu și a născut prin cezariană, asistată de medicul de gardă de la secția de Ginecologie, și nu de medicul ei. Timp de 6 ore, femeia a avut mai multe stopuri respiratorii, iar starea ei de sănătate nu părea a fi una tocmai bună, motiv pentru care femeia a și încetat din viață, fără a fi tratată corespunzător în astfel de situații.

Mircea Achim, medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeie în timpul sarcinii, lucrează în continuare la Spitalul Județean din Reșița, potrivit digi24.

Acesta se declară nevinovat și subliniază faptul că a făcut tot ce a putut pentru a salva viața acestei femei: Pot să vă spun doar că sunt nevinovat și am făcut tot ce am putut pentru acest caz. Inclusiv m-am consultat cu colegii mei de la Pneumologie și de la Infecțioase. (Reporter: Ați văzut-o pe pacientă în timpul în care a fost internată în spital?) Da, am fost la ea, am urmărit cazul, am făcut și vizita după-masă, am discutat cu ea, am verificat starea ei de mai multe ori pe zi. (Reporter: Familia spune că nu.) Am făcut tot ce am putut și tot ce s-a putut face. Sunt toate în foaia de observație și o să iasă adevărul la iveală, așa cum este el, inclusiv implicarea mea totală în acest caz. Chiar m-am implicat, bine?”, a declarat Mircea Achim, medic ginecolog, pentru digi24.

Soțul pacientei cere dreptate, își plânge soția și soarta copilului care a rămas orfan de mamă: "Soția mea a intrat în spital cu o simplă răceală. Consider că nu i s-a acordat atenţie suficientă. Din 26 martie de când a intrat în spital, de abia în 30 martie, medicii care erau de gardă şi-au făcut datoria şi au reuşit să-l salveze pe copil însă, din păcate soţia mea nu a mai rezistat şi a decedat. Radiografia pulmonară care i-a fost făcută arăta că avea un plămân varză şi celălalt mai era un sfert din el şi nu mai putea să mai respire şi de urgenţă i-au făcut cezariană doctorii care au fost de gardă. Eu nu dau vina pe nimeni ci aşteptăm să se facă dreptate, nu doresc să spun niciun nume”, a precizat soţul tinerei decedate, Rafael Lupu, potrivit radioresita.ro.

În prezent, medicul care s-a ocupat de femeie are un dosar penal deschis pe numele lui, urmând ulterior să se decidă cine a fost vinovat de moartea acestei proaspete mămici.

Colegiul medicilor va da şi el un verdict în acest caz în următoarele zile şi atunci vom afla dacă vorbim de un caz de malpraxis sau nu.

În plus femeia ar putea fi suspectă şi de gripă. Au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru aflarea adevărului.

Ministrul Educației, mesaj pentru eleva din Satu Mare care a luat nota 1 la simulare:”Lucrurile nu se pot schimba peste ... Emoționant! Un băiețel de 6 ani bolnav de cancer a salvat viața a 30 de copii care sufereau de aceeași boală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x