Antena Căutare

Deconectată de la aparate fără acordul familiei! Mama tinerei de 24 de ani, acuzații grave la adresa medicilor: ”Au refuzat să o transfere, iar apoi au dus-o aproape în comă!”

Părinţii unei tinere de 24 de ani, aflată în moarte cerebrală, cer anchetă la Spitalul Judeţean Sibiu. Tânăra diagnosticată cu meningită este ţinută în viaţă de aparate, iar familia susţine că doctorii ar fi refuzat transferul la Bucureşti.

Părinţii unei tinere de 24 de ani, aflată în moarte cerebrală, cer anchetă la Spitalul Judeţean Sibiu. Tânăra diagnosticată cu meningită este ţinută în viaţă de aparate, iar familia susţine că doctorii ar fi refuzat transferul la Bucureşti.

Părinţii acuză chiar că au fost ameninţaţi că fiica lor va fi deconectată de la aparate. Disperaţi, oamenii au trimis o petiţie şi la ministerul Sănătăţii. În tot acest timp, reprezentanţii spitalului spun că au fost respectate toate protocoalele, iar pentru pacientă nu se mai poate face nimic.

De patru zile, Diana Ghişoiu este ţinută în viaţă de aparate. Tânăra care tocmai împlinise 24 de ani a intrat în moarte cerebrală după ce a fost diagnosticată cu meningită. Părinţii au dus-o iniţial la spitalul Militar din Sibiu cu simptomele unei răceli. Medicii de acolo au cerut însă transferul la Spitalul Judeţean. Familia acuză că ambulanţa a ajuns peste mai bine de o oră.

”În tot acest timp, ea a intrat în convulsii, a făcut convulsii febrile şi au dus-o. Au început să o sedeze de la Spitalul Militar şi au dus-o aproape în comă la spitalul judeţean.”, a povestit mama tinerei.

”Nu ni s-a prezentat ca fiind un caz critic, de aceea, neavând resursă, aceştia au revenit pe 112 şi ni s-a spus că pacienta a dveenit critică şi transferul trebuie făcut cu un medic.”, a declarat și Liliana Blaga, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu.

La Spitalul Judeţean, a început calvarul. Potrivit familiei, medicii ar fi refuzat transferul fetei la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Iar după ce a intrat în moarte cerebrală, le-ar fi spus rudelor că o pot deconecta de la aparate fără acordul lor.

”Au fost respectate toate protocoalele medicale, iar tratamentul administrat a fost unul corect. Din nefericire, evoluţia bolii a fost una extrem, extrem de agresivă. În această situaţie, un pacient este decedat din punct de vedere medico legal. Practic, pacienta se află într-o stare ireversibilă.”, a mai precizat Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

”Ar trebuit să aibă mai mult respect faţă de aparţinători şi faţă de pacient în primul rând. Dar comunicarea lipseşte, lipseşte în totalitate”, a mai precizat mama fetei.

Mama Dianei spune că a trimis petiţii atât la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, cât şi la Ministerul Sănătăţii, dar sesizarea până ieri nu ajunsese pe masa ministrului.

Medicii spun că i-au făcut inclusiv o transfuzie de sânge fetei, tocmai pentru a valorifica orice şansă de a-i salva viaţa. Potrivit legii, doctorii pot decide deconectarea unui pacient de la aparate atunci când nu mai există activitate cerebrală

Pensii mai mari pentru o categorie de români! Ministrul Muncii a făcut anunțul! Câți bani vor primi în plus... 2.100 de lei. Atât crede statul român că are nevoie, pe lună, o familie cu doi copii pentru a trăi rezonabil. Cum explic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x