HALUCINANT! Diplome fără nicio zi de cursuri sau examene? DA, posibil în România! O „fantomă” bântuie prin sistemul universitar de 25 de ani!

 

O universitate virtuală promite diplome de licență recunoscute pentru cei care vor să devină avocați, contabili ori consultanți. Instituţia funcţionează de 25 de ani. Abia acum, Ministerul Educaţiei a reacţionat, spunând că în faţa legii această universitate nu există.

Nimeni nu pică examenul la această universitate, ce se promovează pe internet. Aceasta este promisiunea unei angajate, care a dezvăluit că nu e este necesară nici măcar participarea la cursuri.

„Din câte știu, pe e-mail se primesc examenele. N-am văzut să vină la examen cineva”, a spus aceasta.

După trei ani de facultate prin corespondenţă, absolvenţilor li se promite o diplomă de licenţă recunoscută.

„Diplomele eliberate de această instituţie nu sunt recunoscute de stat ca fiind diplome care să ateste finalizarea studiilor universitare”, a spus Cătălina Toma, purtător de cuvânt la Ministerul Educației.

Universitatea există încă din anul 1991 – de atunci și până în prezent, sute de studenţi au plătit o taxă de 330 de euro pe an, la jumătate faţă de alte facultăţi. Dar, când au vrut să se angajeze, diploma nu le-a fost recunoscută.

„Universitatea Internaţională deschisă nu figurează pe nicio hotărâre de guvern privind structurile şi specializările acreditate sau autorizate provizoriu din instituţiile de învăţământ superior”, a mai spus Cătălina Toma.

Telefonic, rectorul universităţii a continuat şirul promisiunilor.

Contactat ulterior de echipa Observator, managerul nu a dorit să comenteze nimic despre activitatea pe care o desfăşoară.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe