Antena Căutare

O victimă a atentatelor sângeroase din SUA, identificată după 18 ani! Experții au analizat un fragment de os pentru a stabili identitatea persoanei

O victimă a atacurilor sângeroase din 11 septembrie, din Statele Unite ale Americii, a fost identificată acum, la aproape 18 ani de la atacuri. 

O victimă a atacurilor sângeroase din 11 septembrie, din Statele Unite ale Americii, a fost identificată acum, la aproape 18 ani de la atacuri.

Conform presei internaționale, autoritățile din Statele Unite ale Americii au reușit să identifice victima pe baza ADN-ului. Familia, însă, nu a dorit ca identitatea bărbatului să fie făcută publică. Acesta este a 1643-a persoană identificată în cadrul eforturilor depuse de legişti pentru a stabili cine sunt toţi cei 2753 de oameni daţi dispăruţi după prăbuşirea Turnurilor Gemene, lovite de avioanele deturnate de terorişti.

Citește și: Povestea care a îndoliat lumea: „Cicatricile de pe cap şi de pe braţe îmi amintesc în fiecare zi cât de norocos sunt

Rămășițele bărbatului au fost recuperate în 2013, în apropiere de clădirea Deutsche Bank, iar experții l-au identificat în urma analizei unui fracment de os.

Este vorba de prima identificare nouă din iulie anul trecut, când CME a stabilit identitatea unei alte victime, tot pe baza unui fragment de os, ca fiind Scott Johnson, un analist la compania de investiţii Keefe, Bruyette & Woods.

Identificarea a fost posibilă datorită progreselor înregistrate în tehnologia ADN şi a noilor tehnici puse la punct de laboratorul CME, menţionează DPA.

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001: 2.753 de morţi, peste 6.000 de răniţi, o naţiune îngenunchiată!

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.[1][2] Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

Și-a dat viața pentru ele! Bogdan, un puști de 17 ani, a murit salvându-și surorile de la înec... O platformă importantă de petrol a fost oprită de Greenpeace! Cum va afecta economia?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x