Oamenii intră în PANICĂ din cauza PESTEI PORCINE! Zeci de CADAVRE de porci au fost găsite la marginea localităților dintr-un județ

 

Virsului pestei porcine a creat panică printre locuitorii unor localități din județul Botoșani. În jur de 30 de cadavre de porci au fost găsite pe câmp, în pădure sau pe cursurile de apă după apariția focarelor de pestă porcină.

Reprezentanţii DSVSA Botoşani îi sfătuiesc pe oameni să solicite ajutorul medicului veterinar, pentru că suinele pot avea şi alte boli, nu doar virus PPA.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Minodora Vasiliu, a declara că, de la începutul anului, au fost găsiţi peste 30 de porci morţi, la marginea localităţilor din judeţ, conform mediafax.

"Au fost aruncaţi porci. Aşa fac oamenii în ziua de azi, aruncă porci. Sfatul meu este să nu le mai fie frică, să facă un dialog permanent cu Direcţia Sanitară Veterinară Judeţeană, pentru a putea lupta împreună împotriva virusului pestei porcine, să anunţe medicul veterinar despre orice îmbolnăvire sau mortalitate, că nu orice îmbolnăvire sau mortalitate înseamnă patologie pestă porcină africană, ceea ce s-a şi dovedit la toate mortalităţile pe care le-am găsit, pe care le-am adus, inclusiv porc sălbatic”, a spus Vasiliu.

Potrivit acesteia, animalele nu au avut pestă porcină africană, dar oamenii au aruncat leşurile de teamă că vor veni autorităţile să le omoare suinele, dacă s-ar confirma că vreunul dintre ele ar avea pestă porcină africană.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI