Antena Căutare

Oamenii lasa spovedania pentru sambata Pastelui

Oamenii nu se prea inghesuie sa isi spuna pacatele, foarte multi lasand asta pe ultima suta de metri, adica pentru sambata Pastelui.

Pietele si supermarketurile sunt pline de lume, dar la biserica nu e mai nimeni deocamdata.

Dimineata, bataile de toaca ii anunta pe oamenii din Soceni, Caras Severin, ca e Saptamana Mare. E semnalul ca trebuie sa mearga la spovedanie. Pentru bucuresteni, dimineata este pentru somn sau pentru mersul la lucru. Astfel, in localitatile din jurul Capitalei oamenii raman la spovedanie dupa slujbele de seara, asa ca ziua este liniste in biserici.

Doar la Sfantul Anton am gasit multi credinciosi. Asa e in fiecare marti aici, iar oamenii nu sunt veniti pentru spovedanie. Acatistele au prioritate.

In tara lumea a inceput sa mearga la spovedanie. E drept, nimenie nu se inghesuie inca. Se recomanda ca spovedania sa fie facuta in primele sase saptamani ale Postului Mare, pentru ca in Saptamana Patimilor sunt slujbe mult mai importante si programul bisericii poate fi destul de incarcat. Cu toate astea, majoritatea credinciosiilor se inghesuie la spovedit pe ultima suta de metri, in Sambata Patimilor.


VIDEO! Controale OPC in perioada sarbatorilor: Vopsea de oua expirata si furturi la cantar... Proteste in fata spitalului din Calarasi: Angajatii, nemultumiti de taierea salariilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x