Antena Căutare

Pregătiri pentru Bobotează! Obiceiurile româneşti, vechi de mai bine de o sută de ani, se schimbă

Vremea schimbă obiceiuri româneşti vechi de mai bine de o sută de ani. Tradiţionala cruce de gheaţă nu va mai sta în curtea tuturor bisericilor, aşa cum cere datina, la slujba de Bobotează.

Pregătiri pentru Bobotează! Obiceiurile româneşti, vechi de mai bine de o sută de ani, se schimbă Galerie
Obiceiurile de Bobotează se schimbă

Cele două cruci din gheaţă sunt aproape gata pentru Bobotează. Aşteaptă să fie aşezate pe faleza Dunării, luni, când va avea loc slujba de sfinţire a apelor. Până atunci, stau la rece, în camera frigorifică a acestei firme din Galaţi, care de un deceniu încoace se ocupă cu realizarea lor.

Cam o zi a durat să prindă formă crucile. Sculptarea lor în gheaţă este un obicei vechi de mai bine de un secol şi poartă un simbol important - atunci când viaţa aduce momente grele, credinţa ar trebui să fie la fel de puternică precum gerul care menţine crucea întreagă.

Doar că în ultimii ani, vremea a cam. schimbat obiceiurile pentru ziua Botezului Domnului. Lipsa zăpezii şi a gerului care "crapă" pietrele i-a făcut pe preoţii din Iaşi să caute alternative. În Iaşi, de exemplu, gheaţa a fost înlocuită cu ramuri de brad.

Coadă de ambulanțe în Bistrița, la Urgențe! Românii au mâncat prea mult și în acest an! „Cuvintele nu își au rostul”... S-a dat startul reducerilor de început de an în mall-uri! Prețurile vor scădea până la 70%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x