Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Obligație pentru românii care stau la bloc! Cum vor fi sancționați cei care nu respectă legea

Românii care trăiesc la bloc și au geamuri termopan sunt obligați să monteze detectoare de gaz în propriile locuințe, în caz contrar riscând să fie sancționați.

Românii care trăiesc la bloc și au geamuri termopan sunt obligați să monteze detectoare de gaz în propriile locuințe, în caz contrar riscând să fie sancționați.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energie (ANRE) a anunțat că în cazul în care proprietarii nu respectă această prevedere, aceștia pot fi deconectaţi de la reţea.

Montarea detectoarelor automate de gaze natural este obligatory de la 5 iunie 2018.

„Toate încăperile în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi se prevăd, spre exterior sau spre balcoane/terase vitrate, cu suprafeţe vitrate, definite conform art. 128 alin. (1) lit. e), cu suprafaţa minimă totală de: a) 0,03 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din beton armat; b) 0,05 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din zidărie”, arată un comunicat ANRE.

„Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere”, a precizat autoritatea.

Potrivit ANRE, în încăperile în care există risc de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate, se prevăd detectoare automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere.

Recomandari