Antena Căutare

Observator Special: Bucurestenii sunt corijenti la pastrarea curateniei pe strazi

Mucuri de tigara, ghemotoace de hartie, PET-uri, cotoare de mar, coji de portocale. In mod normal, toate cele enumerate pana acum ar trebui sa stea intr-un cos de gunoi. Nu si in Bucuresti, capitala europeana, cunoscuta odinioara sub numele de "Micul Paris".

Teoretic, cei care arunca resturi pe strada ar trebui amendati, ca doar de aceea exista Politie Locala. Practic, se intampla foarte rar. Ce-i drept, nici cu simtul civic nu stam atat de bine. In schimb, toti bucurestenii se revolta de faptul ca locuiesc intr-un oras murdar.

O simpla hartie aruncata pe strada se pare ca nu deranjeaja pe nimeni. Mai ales ca, in cele mai multe cazuri, un astfel de gest nu este deloc iesit din comun.

In momentul in care observa ca un cetatean incalca regulile, politistii ii atrag atentia, dar isi cer scuze pentru deranj. Astfel, nu este de mirare ca nimeni nu primeste amenda pentru ca arunca pe jos. Amenzile pentru nesimtire pornesc de la 500 de lei si se opresc la 2.000 de lei. Oricum, daca autoritatile nu se forteaza, de ce ar face-o cetatenii?

Nici cand vine vorba de pungile menajere care ar trebui folosite, in mod normal pentru a aduna "mizeria" facuta de catelul nostru, nu stam prea bine. In parcuri sau pe strazile unde ar trebui sa fie acestea se gasesc doar recipiente goale.

Pana cand nu ne vom dori cu adevarat sa avem orase de talia celor din Occident, mizeria de pe strazi nu va disparea, chiar daca drumurile vor fi invadate de brigazi de angajati de la Salubritate.

Observator Special: Trecerile de pietoni au devenit treceri catre moarte... Traficul maritim, paralizat de ceata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x