Antena Căutare

Observator Special: Cumnata lui Nicolae Ceausescu sta intr-o vila de protocol si plateste o chirie ridicola

Urmasii Epocii de Aur sunt cat se poate de reali si au beneficii nejustificate. Cumnata lui Nicolae Ceausescu sta intr-o vila de protocol din Centrul Capitalei, pentru care plateste o chirie ridicola.

Sotia generalului Ilie Ceausescu, fratele celebrului Nicolae, inca mai beneficiaza de privilegii. Altfel nu se poate explica faptul ca, in 2009, sotia generalului Ceausescu a dat RA-APPS-ul in judecata, pentru ca i-a marit chiria.

Pentru patru camere cu o suprafata de 220 de metri patrati, cumnata fostului dictator ar trebui sa plateasca, potrivit contractului, o chirie lunara de aproximativ 600 de euro. Elena Ceausescu a cerut ca valoarea sa fie redusa pe motiv ca veniturile sale sunt mici si nu isi permite sa plateasca atat.

Doar ca doamna general nu locuieste singura, ci impreuna cu fiul si cu nora sa. Desigur, nici fiul si nici nora nu sunt someri, dar nici demnitari. Deci ,cum isi permit sa locuiasca intr-o asemenea casa? Probabil aceeasi intrebare si-au pus-o si ei, astfel incat, de ceva vreme, evita sa mai stea permanent in locuinta de la RA-APPS.

“Niciodata nu i-am gasit de cand vin, de vreo doi-trei ani. niciodata nu i-am vazut. Am inteles ca de cand cu procesu, de cand e casa in litigiu.s-au mutat. S-a dus”, spune postasul din zona.

Dar unde s-a retras Elena Ceausescu? Vecinii spun ca s-a intors la Scornicesti, localitate emblematica pentru familia lor, unde se ocupa de gradinarit. Trece pe la Bucuresti o data pe luna, pentru controlul medical. Sa nu uitam, totusi, ca are 79 de ani.

Domnul Demetriade, care s-a intalnit prima data cu Ilie si Elena Ceausescu in urma cu 44 de anis tie mai multe despre acestia. I-a cunoscuti in 1968, atunci cand si-au luat in primire vila de protocol.

Anii au trecut, generalul si sotia si-au sporit familia cu o fiica si un fiu, care, ulterilor, le-au adus un ginere si o nora. Toti au locuit, fericiti, in aceeasi casa.

Domnul Demetriade isi aminteste cu cata grija si-au amenajat sotii Ceausescu locuinta: „Au aranjat pe dinauntru, pe dinafara, pe jos prin curte. Daca ati sta 35 de ani intr-o casa, v-ar fi usor s-o parasiti? Eu nu cred. Nici lor nu le e usor sa se desparta de un loc in care au trait, practic, juma' de viata. Eu chiar le plang de mila, pentru ca nimeni in locul lor nu ar fi suportat cate au suportat ei dupa Revolutie, fara nicio vina”.

Pe 20 decembrie 1989, Ilie Ceausescu era la Timisoara, unde lansa teoria "agentilor strain". Pe 22 decembrie, incerca sa restabileasca ordinea in tara, cu ajutorul Chinei. A fost arestat, apoi a fost judecat pentru instigare la omor deosebit de grav. Ulterior, anchetatorii au descoperit ca acelasi Ilie Ceausescu, omul care a suportat atatea nedreptati dupa Revolutie, facuse vreo 40 de milioane de dolari din trafic cu armament. Banii nu pot fi recuperati. Sunt intr-o banca din Elvetia.

Deci, doamna general nu e chiar cea mai saraca vaduva a Romaniei. Cu toate acestea, refuza sa-si plateasca datoriile

Firmele de pompe funebre din curtea INML profita pana si din ajutorul de inmormantare... Observator Special: Tipurile de calatori care merg fara bilet in mijloacele de transport in comun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x