Antena Căutare

Observator Special: Marirea si decaderea turnuletelor

Au inceput sa le scoata palatele la licitatie! Costa enorm si, pana acum, lumea nu s-a inghesuit sa le cumpere. Cine ar da 2 milioane de euro pentru palatul tiganesc din Turda, o oroare cu turnulete si cu tot felul de brizbrizuri? In Targu Jiu, situatia e si mai grava. Inspectorii de la Fisc incearca sa recupereze impozite neplatite ce se ridica la 5 milioane de lei. Tiganii spun ca nu mai au bani nici de mancare, deci de unde sa plateasca? Nici macar bulibasa din Meteor nu o mai duce ca inainte

O poveste cu palate, cu zeci de camere, toate pline cu bogatii. O poveste atipica, probabil singura in care supusii locuiau in cladiri imense, cu turnulete, iar regele lor, intr-o casa banala, cu un acoperis la fel de banal. Doar ca povestea s-a terminat brusc. Palatele au ramas in picioare, dar bogatiile au disparut, rand pe rand. Tiganii, pentru ca despre ei vorbim, traiesc Apocalipsa financiara.

Cu alte cuvinte, s-au dus demult vremurile cand pentru un concert de nunta, Nicolae Guta primea cate-un bolid de lux, iar mireasa era tencuita din cap pana-n picioare in pietre scumpe, brodate pe rochia de matase adusa de pe cine stie ce meleaguri exotice. Un chilipir pentru socrul mare sau mic. Doar ca asta era atunci. Acum lucrurile s-au schimbat. Palatele le-au ramas, doar ca viata tiganilor s-a transformat. In casele cat pentru 10 familii, frigul tot mai aprig al iernii ce vine, musca din pereti si din carne vie.

E noiembrie. Si oricat de deprimant ar fi sezonul asta, e si mai deprimant sa te plimbi pe strazile din Meteor, mandru cartier de tigani al Targu Jiului. Altadata, in acelasi cartier, tiganii de seama se ingramadeau la ospete imbelsugate, cu porci de lapte la protap si fripturi peste fripturi. Iar mesele se intindeau pe o strada intreaga. Dar asta era altadata. Azi, era turnuletelor a facut implozie sub greutatea propriei straluciri.

Culmea anunturilor: Patron, caut secretara sexy!... Distractie mare pentru Nutu Camataru! Nici nu a iesit bine de la inchisoare, ca a si inceput sa imparta bani la lautari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x