Antena Căutare

Observator Special: Recreatia secolului XXI in invatamantul romanesc: sex si bataie

Liceele rau famate din Occident au un sistem de paza care, de cele mai multe ori, le face sa arate ca niste penitenciare pentru minori. Elevii trec prin filtre ca la aeroport pentru ca paznicii sa-si dea seama daca au vreo arma la ei. Nimeni nu chiuleste, nimeni nu misca. Si la noi sunt camere video, si noi avem bodyguarzi. Cu toate acestea, avem si scandaluri, batai, striptease in clase, partide de sex in toalete.

Sunetul clopotelului era cel mai frumos moment din scoala generala, gimnaziu sau liceu. Pauza dintre ore. Pe vremuri, in pauze, elevii scoteau sandvisul pregatit de acasa, stateau de vorba putin cu colegii si ulterior deschideau manualul ca sa repete pentru ora ce urma sa inceapa, dar asta este istorie.

Elevii secolului XXI au obiceiuri, pretentii si idealuri. Au invatat sa-si lungeasca recreatiile, chiar daca asta inseamna sa aiba absente, au inlocuit pachetelul de acasa cu junk-food-ul, iar socializarea cu cei din jur a fost inlocuita ori cu activitati necolegiale - adica bataie crunta, ori cu activitati "prea-colegiale"; care se concretizeaza cu partide de sex, pe unde nici nu te astepti.

Sex, batai, scandaluri si tutun! Nu e de mirare ca, la un moment dat, conducerea Ministerului Invatamantului a decis ca e nevoie sa intervina dramatic. Asa au aparut bodyguarzii in scoli. Misiunea lor: sa vegheze cu ochi de vultur, ca nu cumva astfel de fapte reprobabile sa se intample. Doar ca, in ciuda pregatirii si staturii lor impunatoare, agentii au intrat in stare de soc in momentul in care au vazut ca scolile din Romania nu se deosebesc prea mult de cele din Bronx.

Teribilismul elevilor ii determina sa comita gafe magistrale! Adica, dupa ce ca fac o tampenie, mai stau sa fie si filmati? Da, pentru ca degeaba comiti o isprava, daca nu ajunge pe internet, daca nu devine viral. Acest lucru il stiu toti elevii dornici de glorie facila. Ce-i drept, nici parintii lor nu sunt cei mai vigilenti din lume, asa se face ca teenagerii dezvolta o adevarata pasiune pentru filmuletele realizate "la fata locului".

Scandalurile cu tenta sexuala in educatie duc pana la varf. De data aceasta vorbim despre sediul Ministerului Educatiei Nationale, unde in anul 2006, o femeie ar fi depus o plangere ca ar fi fost violata chiar in cladirea institutiei, de catre un bodyguard. Imediat, agentul de paza a fost pus la dispozitia justitiei si arestat preventiv.

In Romania, sexul continua sa fie tabu. Nu e de mirare ca adolescentii isi iau informatiile de pe internet. Se jeneaza sau chiar se tem sa-si intrebe parintii. Nu ca adultii ar fi foarte dispusi sa poarte asemenea conversatii cu odraslele lor. Le este mult mai usor sa-i considere "prea mici ca sa...". Dar prea mici ca sa dea cu pumnul, sa stiti ca nu sunt niciodata. Tocmai de aceea, bataile in scoli sunt o alta problema a invatamantului romanesc. Evident, si confruntarile de acest gen sunt inregistrate pentru posteritate.

Reprezentantii din cadrul siundicatelor invatamantului spun ca si parintii au o vina pentru ca nu se intereseaza de activitatea copilului la scoala. Dar si dascalii ar trebui sa fie mai atenti la comportamentul lor. Iar o solutie pentru evitarea unor astfel de situatii ar fi ca in fiecare scoala sa existe specialist care sa discute cu elevii, iar psihologii spun ca totul se intampla din cauza teribilismului varstei.

O zi obisnuita de scoala ar trebui sa decurga cu ore in cadrul carora elevii sa obtina informatii diverse si pauze pentru recreere. Numai ca filmuletele postate de elevi pe Internet arata ca tinerii sunt din ce in ce mai teribilisti. Pauzele sunt folosite pentru imbranceli sau chiar batai din diverse motive, dar nu sunt lipsite nici de scene sexuale care au loc in institutiile de invatatamant. Iar teribilismul tinerilor este recunoscut atat de elevi, cat si de dascali. Psihologii spun ca toate acestea se intampla din dorinta de a iesi in evidenta fara sa se gandeasca la consecinte.

Aproape in fiecare saptamana apare pe internet un filmulet in care protagonisti sunt elevi cu un comportament indecent.

Ambasadorul Ungariei: Constitutia Romaniei sa prevada un stat multinational... Bataie ca-n filme intr-un bar dintr-o localitatea damboviteana. Altercatia a fost surprinsa de camerele de supraveghere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x