Antena Căutare

Observator Special: Scolile, inconjurate de magazine cu "tentatii" pline de chimicale

Cornul si laptele, sandvisul de acasa, chipsurile si dulciurile din comert coabiteaza perfect in ghiozdanul elevilor. In pauza de pranz, copiii mananca de la alimentele sanatoase puse la pachet de parinti si pana la produsele cu indulcitori si coloranti. Tentatia de a manca lucruri nesanatoase este cu atat mai mare, cu cat scolile sunt inconjurate practic de magazine cu bunatati pline de chimicale.

Cand vine vorba despre gustarea din pauze, elevii din clasele primare sunt cei mai constiinciosi. Parintii le pun la pachet alimente sanatoase, iar ei le mananca fara sa stea pe ganduri si fara sa faca nazuri.

Desigur, elevii primesc zilnic lapte oferit printr-un program guvernamental, dar acesta nu este in topul preferintelor copiilor. Asa ca elevii au o lista intreaga de gustari care ar prefera sa ia locul laptelui guvernamental.

Pe locul intai in clasamentul gustarilor preferate de elevi raman dulciurile, chipsurile si bauturile carbogazoase. Cum magazinul cu tentatii se afla exact langa scoala, copiii fug in pauza si se aprovizioneaza pentru toate orele.

Tot in topul preferintelor elevilor se afla si produsele de patiserie.

Ce mai mancam: banane coapte in camera de gazare... UPDATE! ANM prelungeste codul galben de ninsori. Haos pe sosele, localitati fara energie electrica si porturi inchise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x