Antena Căutare

Observator Special: Tipurile de calatori care merg fara bilet in mijloacele de transport in comun

Transportul public nu este acelasi lucru cu transportul gratuit. Insa acest lucru nu este foarte clar tuturor romanilor care circula cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul. Multi merg la risc, pe principiul "Daca ma prinde, ma prinde!".

Fara cardul de calatorie in buzunar, dar cu tolba plina de nervi, domnul din imagine isi iese din fire cand controlorii ii cer datele din actul de identitate pentru a-l amenda. Nu intra in panica deoarece ii vine ideea salvatoare. Apeleaza serviciul de urgenta pentru urgenta lui.

In acest timp, nepoata din doare, si ea blatista, isi deplange soarta: “Am card electronic acasa, dar e gol. Ce rost avea sa-l iau? Am doi copii inchisi in casa! Din toata masina asta, care a fost plina, eu va garantez ca erau mai multi de jumatate fara bilet. Eu am fost cea mai ghinionista”.

Pentru ca urgentele cer rapiditate, oamenii legii au ajuns in locul indicat de ,,prizonier'' in doar cateva minute. Politistii si-au dat seama din prima clipa cum stau lucrurile. Asa ca cei doi blatisti, unchi si nepoata, au fost premiati cu doua amenzi. Una pentru ca nu au avut bilet, iar cea de-a doua pentru ca au alertat degeaba fortele de interventie.

Fiecare mijloc de transport din Bucuresti are o gramada de blatisti si, automat, o gramada de povesti, scuze si explicatii.

“Sunt din Bucuresti, dar nu circul cu masina. Am copil mic si stau toata ziua cu el”. Doamna credea ca scapa invocand bebelusul, dar la o simpla verificare a cardului, controlorii au aflat ca femeia calatorise cu mijloacele de transport in comun in urma cu doua zile. Dar doamna o tine pe a ei: nu stie cum e cu validarea, sub nicio forma.

Unii blatisti aplica metoda elevilor care sustin ca le-a mancat tema cainele. Au abonament, dar, ce sa vezi, tocmai azi l-au uitat acasa. Altii incearca sa profite de criza financiara. De unde bilet, daca nu sunt bani. Iar daca asta se combina si cu niste cuvinte bine alese, au scapat de amenda.

Mai exista o categorie de blatisti: resemnatii. Acestia nu fac nici cel mai mic efort sa scape de pedeapsa controlorilor.

Observator Special: Cumnata lui Nicolae Ceausescu sta intr-o vila de protocol si plateste o chirie ridicola... Trei pasageri au ajuns la spital dupa ce s-au urcat in masina unui sofer baut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x