Parlamentarii au pus legea pe masă și cer SANCȚIUNI DURE! Șoferii care claxonează vor rămâne fără permis

 

Nervi întinși la maximum, cozi interminabile de mașini, semafoare care nu funcționează și, de sezon, cantități de zăpada sau autoturisme care blochează o banda de circulație? Pe scurt, cam așa arată o zi de trafic intens în Capitală și în marile orașe din țară.

Primul instinct la șoferilor nervosi? Mâna pe claxon, ținută îndelung, în mod repetat, la intervale cât mai scurte. Acest lucru s-ar putea sfârși, odată cu proiectul de modificare a Codului Rutier.

Parlamentarii români au pus gând rău şoferilor care claxonează - vor să îi lase fără permis, notează Digi 24.

În trafic ar putea fi mult mai linişte, dacă iniţiativa celor 40 de deputaţi şi senatori va fi aprobată. Aleşii vor schimbarea Codului Rutier, astfel încât şoferii care sunt prinşi claxonând să fie lăsaţi pe loc fără permis. Nu toţi semnatarii ştiu însă cum vor putea fi aplicate sancţiunile.

Deşi iniţiatorii acestei propuneri legislative susţin că toate ideile lor vor duce la dispariţia şoferilor agresivi, senatorii nu au cerut până acum opinia Ministerului de Interne sau a Poliţiei Române.

„Un poliţist nu poate demonstra că ce a auzit este claxonul meu şi nu claxonul celui din dreapta sau stânga. Claxonul nu a fost inventat la maşină ca un gadget. Inclusiv acest claxonat este util întrucât dacă nu ne defulăm o să luăm parul ca să spargem parbrizul celui din faţă”, spune Ana Bulai, psiholog, citată de Digi 24.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe