Antena Căutare

OFICIAL: România va trece la EURO! Data la care vom folosi moneda europeană

Ministerul Finanţelor publice a transmis marţi, 6 mai, un comunicat în care se anunţa data oficială în care România va face trecerea de la leu la moneda europeană.

Ministerul Finanţelor publice a transmis marţi, 6 mai, un comunicat în care se anunţa data oficială în care România va face trecerea de la leu la moneda europeană.

Potrivit anunţului oficial, moneda europeană va intra în uz în data de 1 ianuarie 2019. În următorii 5 ani, România îşi va propune, prin realizările sale economice, să ţintească la aderarea Zonei Euro.

"In data de 6 mai 2014, ministrul delegat pentru buget, domnul Liviu Voinea a participat la reuniunea Consiliului ECOFIN si la reuniunea Consiliului Guvernatorilor Bancii Europene de Investitii, care s-au desfasurat la Bruxelles. In contextul discutiei ministrilor referitoare la situatia economica din UE si prognoza de primavara a Comisiei Europene, publicata in data de 5 mai a.c., ministrul Liviu Voinea a anuntat ca, pe baza progreselor realizate in privinta convergentei reale si nominale, a evolutiei reformelor structurale si a perspectivelor solide de crestere economica, Guvernul Romaniei a stabilit 1 ianuarie 2019 ca data tinta pentru aderarea Romaniei la zona euro. Anuntul a fost primit pozitiv de participantii la reuniunea Ecofin", s-a arătat în comunicatul citat de spynews.ro

Vrem să controlăm TOT şi s-ar putea să avem probleme MARI! Horoscopul de miercuri, 7 mai 2014... Are 17 ani şi 150 de kilograme!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x