Antena Căutare

Oficialii maghiari insista ca inhumarea controversatului poet maghiar Nyiro Iojef se va face la Odorheiu Secuiesc

Inhumarea controversatului poet maghiar Nyiro Iojef, la Odorheiu Secuiesc, pune Romania si Ungaria pe pozitii complet opuse.

In timp ce Guvernul de la Bucuresti se impotriveste, oficialii maghiari spun ca funeraliile vor avea loc maine, asa cum a fost stabilit.

Mai mult, sunt informatii ca ramasitele pamantesti ale poetului ar fi fost deja aduse in Romania.

Totul este pregatit la Odorhei pentru reinhumarea lui Nyiro Jozsef. Este cunoscut deja locul unde vor avea loc funeraliile. Iar Primaria din Odorheiu Secuiesc a eliberat autorizatia care permite inmormantarea. Totusi, autoritatile romane continua sa se impotriveasca.

Ministerul Afacerilor externe precizeaza ca nu a intervenit nicio schimbare in pozitia autoritatilor romane privind dezacordul reinhumarii lui Nyiro Jozsef in Romania. Ministerul Afacerilor Externe solicita ca orice demers sa se faca conform legislatiei romane.

Surprinzator, prin intermediul ambasadei, oficialii maghiar raspund ca, totusi, inmormantarea va avea loc si conform legii romanesti. Iar urna cu cenusa lui Nyiro Jozsef s-ar afla deja in tara. Partea maghiara pare sa fie foarte ferma pe pozitii.

Chiar si televiziunea nationala anunta pe site-ul sau ca va transmite in direct funeraliile de duminica. Inmormantarea va avea loc intr-un cadru privat, spun organizatorii. Vor fi insa prezenti si inalti oficiali ai Ungariei, precum Kover Laszlo, Presedintele Parlamentului.


Rusalii: 15.000 de credinciosi, pe muntele Sumuleu Mic... VIDEO! Cutremur in Vrancea de 4,1 pe scara Reichter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x