Antena Căutare

Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada - Yakuţia: Echipa României a obţinut locul I și opt premii

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că echipa României a obţinut opt premii, între care trei medalii de aur, şi locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada - Yakuţia, desfăşurată săptămâna trecută în Republica Saha/Federaţia Rusă.

Membrii lotului olimpic al României au cucerit opt premii (trei medalii de aur, dintre care una cu punctaj maxim, patru medalii de argint şi o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada - Yakuţia, desfăşurată în perioada 8 - 14 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă), se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de MEN.

Elevii români au obţinut premii la toate cele patru discipline din concurs (chimie, matematică, informatică şi fizică), plasând ţara noastră pe locul I în clasamentul pe medalii.

Astfel, la Fizică, Antonia Alma Ghiţă şi Eduard-Florin Burlacu (elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au luat medalii de aur; la Informatică, Matei Tinca (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) a obţinut medalie de aur cu punctaj maxim şi Mircea Danciu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a primit medalie de argint.

La Chimie, Eugen Marian Piron (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu" din Buzău) şi Emeric Claudiu Ardelean (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai" din Baia Mare) au luat medalii de argint, iar la Matematică, Diana Ţolu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a primit medalie de argint şi Darius Lazea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai" din Baia Mare) - medalie de bronz.

Lotul a fost coordonat şi însoţit de Dumitru-Flavius Boian, profesor la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Târgu Jiu.

Potrivit regulamentului, în această competiţie se pot înscrie, independent, şi echipe ale liceelor. În acest an, din România au participat formaţii care au reprezentat Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu” (cinci medalii şi două menţiuni), Colegiul Naţional "Mihai Viteazul” (o medalie şi o menţiune), Colegiul Naţional "Sfântul Sava” (două medalii), Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (şapte medalii şi o menţiune) şi Liceul Teoretic Naţional, toate din Capitală, precizează MEN.

Sursa : news.ro

Bihor: Incendiu la un depozit de deşeuri, mase plastice şi hârtie... ONU: „Numărul persoanelor afectate de foamete la nivel mondial, în creştere”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x