Antena Căutare

Olt: 25 de percheziţii într-un dosar de contrabandă. 30 de persoane, duse la audieri

Douăzeci şi cinci de percheziţii au fost făcute, joi, de poliţişti şi procurori DIICOT în judeţele Olt şi Argeş, la sediile unor persoane fizice, dar şi juridice, într-un dosar de contrabandă. Treizeci de persoane vor fi duse la audieri.

Douăzeci şi cinci de percheziţii au fost făcute, joi, de poliţişti şi procurori DIICOT în judeţele Olt şi Argeş, la sediile unor persoane fizice, dar şi juridice, într-un dosar de contrabandă. Treizeci de persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova şi S.C.C.O. Olt, au făcut, joi, 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din judeţele Olt şi Argeş.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de transport a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018 - 2019, pe raza municipiului Slatina şi a localităţilor Bircii, Schitu şi Coloneşti din judeţul Olt, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă prin achiziţionarea, depozitarea, transportul şi vânzarea unor cantităţi de ţigarete de provenienţă extra comunitară cunoscând că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României, pentru obţinerea de beneficii financiare", se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 521.000 de ţigarete, fără timbru fiscal, zece recipiente a câte cinci litri fiecare, ce conţin alcool, patru autovehicule, şapte telefoane mobile, un DVR şi înscrisuri.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Olt vor fi duse, în vederea audierii, un număr de 30 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt şi Dolj, precum şi jandarmilor din cadrul IJJ Olt.

Sursa: News.ro

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul celor doi copii din Galaţi bătuţi de tatăl lor... Anunț important pentru pensionari! Este oficial! Când vor primi diferențele de bani, după recalculare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x