Antena Căutare

Omar Hayssam a fost condamnat la 16 ani de inchisoare. Decizia ICCJ este definitiva

Omar Hayssam a fost condamnat, vineri, la 16 ani de inchisoare, in dosarul Volvo, decizia instantei supreme fiind definitiva.

Potrivit anchetatorilor, Hayssam a luat in leasing mai multe utilaje pe care le-a trimis apoi in Siria si Egipt, la firmele controlate de el, prejudiciul adus acestora fiind de 1,6 milioane de euro, scrie Mediafax.

In dosar au mai fost implicati si Omar Mohamad si Quasim Essa, care au primit aceeasi pedeapsa.

Pe 20 septembrie 2005, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea in judecata a lui Omar Hayssam, Omar Mohamad si Quasim Essa, pentru inselaciune. Potrivit procurorilor, Omar Hayssam, ca presedinte al grupului de firme Manhattan, a initiat o grupare infractionala la care au aderat Omar Mohamad si Quasim Essa, "avand drept scop inducerea in eroare a mai multor parti vatamate, cu ocazia achizitionarii in sistem leasing a mai multor utilaje, scopul final fiind exportarea acestora in Siria si Egipt de catre societati comerciale controlate de catre inculpatul Omar Hayssam, fara achitarea ratelor de leasing".

In 2008, Hayssam a fost condamnat de ICCJ, in lipsa, la 20 de ani de detentie pentru implicarea in rapirea jurnalistilor romani. Intr-un alt dosar, in 8 octombrie 2012 Omar Hayssam a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la doi ani de inchisoare cu executare pentru trecerea frauduloasa a frontierei, in timp ce fratii acestuia - Mukhles si Mahmoud - si omul de afaceri Mustafa Tartoussi, acuzati ca i-ar fi inlesnit fuga din tara, au fost achitati.

Pedeapsa dispusa in cazul lui Omar Hayssam a fost contopita cu cea de 20 de ani primita anterior pentru terorism, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de inchisoare. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la ICCJ.

Sirianul Omar Hayssam este urmarit general national si international in baza unui mandat de arestare preventiva emis in lipsa de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Ninsori abundente si viscol. Iata prognoza meteorologilor pana in februarie... DN1 blocat la iesirea din Bucuresti spre Ploiesti, in urma unui accident rutier soldat cu un mort...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x