Antena Căutare

Trăim pe datorie. Omenirea a consumat resursele pe care natura le poate regenera pe parcursul unui an!

Din acest weekend, omenirea trăieşte pe datorie. Asta înseamnă că am consumat toate resursele pe care natura le poate regenera pe parcursul unui an. Cum am ajuns în această situaţie şi cum se calculează consumul, notează Observator.

Calculele au fost efectuate de specialiştii de la ONG-ul Global Footprint Network, care spun că omenirea utilizează în prezent resursele ecologice de 1,75 ori mai repede decât capacităţile de regenerare ale ecosistemelor.

„Consumăm capitalul natural al planetei noastre, slăbindu-i şi mai mult capacitatea regenerativă viitoare”, a avertizat Global Footprint Network.

Dacă anul trecut GFN anunța că am consumat, în medie la nivel global echivalentul a 1,75 planete, în 2020, vedem o reducere a amprentei ecologice a umanității cu 9,3%.

Consumul este, temporar, la nivelul anului 2005-2006, adică folosim în prezent natura de 1,6 ori mai rapid decât ecosistemele planetei noastre se pot regenera, echivalentul a 1,6 planete.

Cum păstrezi în siguranță documentele importante acasă sau la birou... În floarea vârstei, la doar 18 ani, un băiat a murit infectat cu Covid-19! Tânărul din Galați suferea de o tumoră cerebr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x