Antena Căutare

Operatia barbatului cu o tumora gigant in zona pelviana s-a incheiat dupa aproape 10 ore

Meidicii clujeni spun ca starea barbatului este buna, insa greul pentru acesta nu se opreste aici. Tumora nu au putut fi extirpata in totalitate, asa ca barbatul va avea nevoie in continuare de un tratament specific si de ingrijire speciala.

O tumoare pelviana gigant care a cuprins mai multe organe ii punea in pericol viata barbatului.

Multi medici credeau ca este imposibil sa fie extirpata aceasta formatiune, dar o echipa de chirurgi de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj a acceptat provocarea.

“Pacientului i s-a practic o pelvectomie totala, i s-au scos toate organele din pelvis. Concomitent s-au scos doua treimi din osul sacru impreuna cu tumora care l-a invadat”, a explica Mihai Lucan, seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal.

Apoi medicii i-au asezat la loc toate organele. Interventia nu a fost lipsita de complicatii. Radioterapia si chimioterapia au afectat modalitatea de disectie si progresul operatiei, dar nu in mod vital. Pacientul a stat in sala de operatii 10 ore.

Interventia s-a terminat cu bine, dar greul n-a trecut. Va fi necesara o monitorizare extrem de atenta a tuturor functiilor vitale. Chiar si asa, pentru sotia lui, ceea ce au facut chirurgii clujeni in sala de operatie este o minune. “O sa fiu alaturi de el in continuare si o sa-l ingrijesc si viata noastra va merge mai departe impreuna”, spune Ivoria Bazgulescu, sotia barbatului operat.

Pacientul trebuie sa faca acum mai multe sedinte de radioterapie si chimioterapie ca sa scape de cancer.

UTIL Afla ce mananci! Care sunt deosebirile dintre carnea de cal si cea de vita... Administratorul firmei din Blaj care ar fi vandut carne de cal etichetata ca vita, cercetat penal pentru inselaciune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x