Antena Căutare

Operații suspendate la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce s-a descoperit încă un caz de pacient ars

Operațiile care ar fi trebuit să aibă loc la Spitalul Floreasca din Capitală au fost amânate, după ce medicii de la secţiile de chirurgie şi ATI și-au suspendat încă de luni activitatea, in semn de protest față de măsurile luate de Ministerul Sănătăţii în cazul pacientei arse.

Operații suspendate la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce s-a descoperit încă un caz de pacient ars Galerie
Încă un caz de pacient ars pe masa de operații

Nu mai puțin de 25 de cadre medicale de la secția de chirurgie au semnat un document pe care l-au înaintat conducerii, prin care aduc la cunoștință faptul că au intrat în grevă și nu mai operează decât pacienții care ajung la spital în stare deosebit de gravă, informează Antena 3.

"Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că se poate repeta în fiecare zi și oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital. Dorim să cerem Ministerului Sănătății să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple", au spus cadrele medicale, care protestează după demiterea medicului Mircea Beuran.

Un nou caz de pacient ars pe masa de operații la Floreasca

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat marţi că există o informaţie potrivit căreia ar mai fi fost încă un caz în care un pacient a suferit arsuri în timpul operaţiei la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care a fost retrimis Corpul de Control la unitatea medicală, mai scrie sursa citată.

„De asta continuăm să investigăm şi rugăm ca toţi pacienţii care au suferit astfel de arsuri să le semnaleze. (...) Vor fi transmise şi mesaje oficiale din partea Ministerului Sănătăţii şi ANMCS să nu mai folosească off-label astfel de produse şi orice utilizare off-label a unui biocid, a unui instrument chirurgical, poate da naştere la tragedii de felul acesta", a susţinut Victor Costache.

Românii se grăbesc să-şi achite taxele şi impozitele. Reduceri semnificative dacă plătesc până pe 31 martie... Primul român condamnat pentru terorism va primi despăgubiri de mii de euro de la statul român...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x